Kezdjek egy új nyelvet vagy folytassam ezt?
Olasz szakon fogok továbbtanulni az egyetemen, de ebből már van egy felsőfokú nyelvvizsgám, mert kéttannyelvű gimibe jártam.
Fel kell venni ez mellé egy 50 kredit értékű minor szakot is. Mivel a második nyelvem a gimiben a francia volt, így arra gondoltam, hogy azt folytatnám, mert jelenleg nagyjából alap- és középfok között vagyok.
Ugyanakkor a fejembe szökött a gondolat: mi lenne, ha egy új nyelvet kezdenék el? A franciát talán egyedül is tudnám tanulni és új nyelv gyanánt konkrétan a portugálra gondoltam, mert sokan beszélik, ugyanakkor Magyarországon kevés lehetősége van az embernek ezt tanulnia.
Ti mit gondoltok? Én percenként változtatok a döntésemen: egyszer a francia, máskor a portugál felé húz a szívem.
Arra tudok gondolni, hogy írd le, pontosan mit szeretnél, pl 10 év múlva hova szeretnél eljutni. Szeretnéd-e valamelyik nyelvet használni szakmai szinten vagy csak hobbiból tanulnád meg? Összeszedhetsz előnyt-hátrányt is (nyelvtanulásnál hülyén hangzik, máshoz nyilván több értelme van) pl miből van hiány, melyik nyelvvel mit tudnál kezdeni, stb.
Egy hét múlva írd le megint (és ha megteheted minél többször, bár gondolom most hamar döntened kell) és nézd vissza ugyanazt írtad-e le minden alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!