Ha nincs nyelvvizsgám, akkor hogyan jelezhetem önéletrajzomban a nyelvi tudást? Olyan írjon, akinek van tapasztalata ilyen téren.
Én Ennyit írtam:
Nyelvismeret: Angol(középszint)
A munkáltatókat leszarja, hogy van-e nyelvvizsgád, egyedül a diplomához kell és kész, utána akkár ki is lehet dobni. Őket az érdekli, hogy tudsz-e angolul vagy sem
Először is, semmiképp ne "nyelvvizsga" címszót írj, hanem "nyelvtudás", "nyelvismeret", ilyesmi.
Másrészt én oda, ahova nincs nyelvvizsgám, beírtam, hogy "nyelvvizsga nélkül", csak hogy ne legyen félreértés. Habár a legtöbb helyen leszarják a nyelvvizsgát, az rossz, ha véletlen megvádolnak, hogy hazudsz az önéletrajzodban.
Felejtsétek már el a nyelvvizsgát...
A versenyszférában az azonnal előhúzható, használható, versenyképes tudásodat fizetik meg, nem a hülye papírjaidat. Az jó, ha van nyelvvizsgád, de a főnököt nem ez fogja érdekelni.
Írd így:
Beszélt nyelvek
- Magyar (anyanyelvi szint)
- Angol (folyékony, tárgyalóképes)
- Német (folyékony, tárgyalóképes)
- Olasz (társalgási)
- Orosz (társalgási)
Alapszintű nyelvtudást fölösleges beleírni, annak az értéke a versenyszférában a nullához konvergál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!