Duolingo segítségével mennyire lehet megtanulni angolul?
Jobb módszer.
Ha találsz egy angol szót,kifejezést lehetőleg angolul értsd meg a jelentését mondatba foglalva.Szerintem ez jó módja annak hogy használni tudd a szavakat a későbiekben.
pl. [link]
Valamint fordíts sok angol szöveget. Pl vedd meg az 5 perc angol nyelvmagazint. Az ebben található szövegeknek van angol hanganyaga is.
Ha sok szabadidőd van akkor néz angol nyelvű magyar,angol feliratú filmeket.Valamint néz külföldi angol adókat CNN,BBC vagy youtube videókat pl English conservation.
Beszélj angolt tanuló emberekkel. PL sharedtalk,verbling,interpals
a duo akkor és csak akkor hasznos, ha teljesen új nyelvet tanulsz vele. Nem is értem azokat akik adott nyelvből érettségiztek(vagy már tanulták előtte és eljutottak valamilyen szintre), és most ezt a nyelvet szeretnék megtanulni duolingóval...nem fog menni, mert azt a tudást már valószínüleg tudják
én dánul kezdtem el tanulni nemrég, és már most nagyon sok mindent megértek, ha elolvasok egy dán cikket!
szóvals zerintem nnagyon hatékony és hasznos!
A csodát meg nyilván nem ettől kell várni, ha valamit nem értesz, nem elég a magyarázat ami az egyes unitok alatt van, akkor nézz utána.
Szerintem nagyon hasznos, de naponta kell vele foglalkozni. Nekem volt közép nyelvvizsgám és mégis hasznos volt a duolingo. Illetve azota is folyamatosan szinten tartom magam vele.
Igazán persze tényleg akkor veszed észre milyen jo ha olyan nyelvet tanulsz vele amit elotte soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!