Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy mondják németül: "Én is...

Hogy mondják németül: "Én is szeretem Berlint. "? Hova kerül az "auch"?

Figyelt kérdés
2015. aug. 11. 21:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Ich auch mag Berlin.
2015. aug. 11. 22:08
 2/6 anonim ***** válasza:
38%

Ich auch mag Berlin. (én is = ich auch)

Ich mag auch Berlin. → Ez pedig azt jelenti, hogy Berlint is, és egy (vagy több) másik várost is. Azaz az első verzió lesz számodra a megfelelő.

2015. aug. 11. 22:17
 3/6 webnyelv ***** válasza:
Az "én is" az "auch ich", mert az auch mindig az elé a szó elé kerül, amire vonatkozik. De a hétköznapi beszédben máshova is kerülhet.
2015. aug. 13. 13:52
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
ne nevettess utolsó.
2015. aug. 13. 15:59
 5/6 anonim válasza:
100%

A lányom szerint ha arról van szó, hogy a többiekkel egyetértésben te is szereted Berlint, akkor "Auch ich mag Berlin". Az "Ich auch mag Berlin" szerinte nyelvtanilag nem korrekt.

Namármost ő 2 éves kora óta él Németországban, most 15.

2015. aug. 29. 18:35
 6/6 webnyelv ***** válasza:
4. Nem nevettetek. Ahogy az előttem szóló is írja, az "én is" németül "auch ich". Mindenhol így tanítják (remélem), hogy az "auch" az elé a szó elé kerül, amire vonatkozik. Így van a nyelvkönyvekben, nyelvtanokban is a szabály. Ettől függetlenül gyakran találkozom vele máshol is, mert ugye a németeknek szabad máshova is tenni - nekünk nem. :D
2015. szept. 1. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!