Mi az any és a some között a külömbség?
Figyelt kérdés
anybody és a somebody között?
anything és a something között?
anyone és a someone között?
any és a some között?
2015. aug. 11. 17:33
1/5 anonim válasza:
Ahogy én tudom: kérdő és tagadó mondatban any, egyébként some.
2/5 anonim válasza:
Az any-t csak tagadó és kérdő mondatba szabad használni, ha kérdésbe teszed bele az any-t akkor az az ún. udvarias kérdés. A some-ot csak kijelentő és kérdő mondatba szabad, és ha kérdés akkor az a "sima" kérdés. De ugyanazt jelentik, csak különböző tipusú mondatokba használjuk.
3/5 anonim válasza:
Használják az any-t is kijelentő mondatokban, de kizárólag ahol a mondat hangsúlya ezen a szón van.
"You can ask any questions you like"
"Bármilyen kérdést feltehetsz"
"Any person, who disobeys their Drill Sergeant shall be punished by courts-martial."
"Bárki, aki ellenszegül a kiképzőtisztjének hadbíróság általi büntetésben részesül."
Érezhető, hogy mindkét mondatban az "any" szón van a hangsúly.
4/5 A kérdező kommentje:
Huhhh már értem :) Köszönöm
2015. aug. 11. 18:26
5/5 anonim válasza:
A lényegen nem változtat, de őrmester. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!