Volt szovjet országokban tolmácsként?
Én Moszkvában élek szerintem valahogy a te korodban járhatok én is :). Szerintem (mondjuk ezt orosz fejjel mondom) Kazahsztánt felesd el nem a legbiztonságosabb. Szerintem mondjuk inkább csak Moszkvában meg Szentpéterváron van szükség tolmácsokra ott is csak a külföldiek miatt. Mindenhol máshol megvannak az orosszal.
Területileg nem tudok segíteni. Ami téged érdekel mert egy adott területhez sokat kell tanulni a szavakat. Lehetsz mondjuk sima magántolmács is azok is meg tudnak élni.
Azokat nehéz is keverni, mivel az üzbég török nyelv, a tadzsik meg iráni (a perzsa nyelvhez hasonlít, kb. mint a cseh - szlovák).
Üzbéget pl.: türkménnel, kazahhal stb. könnyebb keverni.
A kérdezőhöz, a volt SZU-ban mindenütt elég az orosz, persze, ha tényleg komolyan érdekel valamelyik -isztán, akkor hajrá, hátrányod nem lesz belőle, ha pl.: türkménül beszélsz.
A magyarokat nagyon szeretik arrafelé, testvérnépnek tartják rengetegen (és a hagyományokban, jurta, pogány elemek stb. vannak is közös elemek a magyar + kazah, kirgiz népekkel stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!