Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orvosként milyen nyelvet...

Orvosként milyen nyelvet érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Angolon kívül. Abból már van felsőfokom, és akarok egy második nyelvet, de a némettől valahogy ódzkodom, pedig tudom, hogy az lenne a leglogikusabb... Francia/orosz között vacillálok. Később több nyelv is tervben van (lengyel és török ezeken kívül), de azokat majd, egyelőre két nagy nyelvet szeretnék felsőfokon megtanulni. Tervezem elvégezni a tolmácsképzőt is végzés után, mert érdekel, doktori mellett tudnám csinálni szerintem, heti 20 órás kb... (Doktori mellett elvileg munkád is lehet.) Szóval nem tudom eldönteni, melyikkel legyen, mindkettő egyformán tetszik... Igaz, a franciát szerintem több lehetőségem lenne nyelvterületen gyakorolni (erasmussal). Az orosz viszont a különlegessége miatt tetszik, mert szerintem manapság nagyon kevesen beszélik, orvosok között főleg, és hátha talán előny lenne egyes nemzetközi konferenciáknál vagy ilyesmi.

2015. aug. 7. 17:01
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, a francia mellett döntöttem!

A latin meg persze nem teljesen haszontalan ilyen szempontból, ha gimiben tanulod pl., de mostmár azt az energiát inkább a francia megtanulására fordítom... Butaság lenne latinozgatnom éveket, ha azalatt egy élő nyelvet is elsajátíthatok.

Gimiben amúgy tanultam már franciát, de akkor a felvételi tárgyakra meg az angolra koncentráltam, szóval ma már kb oda estem vissza, hogy fb-on a francia nyelvű kiírásokat nagyjából értem, meg egy film francia traileréből ki tudok hámozni valamit, de ennyi. :) De azért nem teljesen ismeretlen, és az angol nagyban megkönnyíti a francia tanulását.

2015. aug. 7. 23:18
 12/14 anonim ***** válasza:

Annyit tudok csak mondani, hogy Franciaországba rengeteg román orvost alkalmaznak, mert itt "pénurie" van, és ők jól beszélik a francia nyelvet.

A konferenciákon is hasznos lehet, a szakirodalomról - az angol mellett - nem is szólva.

Sok sikert! :)

2015. aug. 8. 07:56
 13/14 Cila123 ***** válasza:
Az angol mellett manapság németet a legérdemesebb.A spanyol francia is kisebb mértékben érdemes. Olyan nyelvet megtanulni, aminek soha nem veszed hasznát értelmetlen.
2015. aug. 19. 18:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Holland
2018. dec. 29. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!