Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol passzívot hogyan, mikor...

Angol passzívot hogyan, mikor tudom használni?

Figyelt kérdés
Nyelvtanilag értem a felépítését,de hiába olvasgatom a használatát,valahogy sosem marad meg a fejemben.Hogyan,milyen helyzetekben tudnék én magam passziv mondatokat alkalmazni?

#passzív-angol
2015. júl. 29. 21:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Röviden a passzív lényege,mikor nem az alany végzi a cselekvést,hanem "rajta" végzik.

The book was written by ...

A könyv írt,hanem írva lett valaki által.

Ez egy kis magyarázat.

[link]

Ez még segíthet,bár ez csak az,hogy milyen igéket nem használunk passzívban,illetve a kivételek.

[link]

2015. júl. 29. 22:00
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Akkor amikor nem lényeges hogy ki csinálta, hanem csak maga a dolog fontos. (kivétel a by, amikor tényleges név van: This film was directed by xy) This room is being painted. A szobát éppen festik. Az nem lényeg hogy ki meg miért , semmi se fontos, csak az, hogy A SZOBÁT festik. They are painting this room. Ott az a fontos hogy ŐK festik, a szoba mellékes. Remélem azért valamennyire érthető:D
2015. júl. 29. 22:32
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2015. júl. 30. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!