A 8. osztály végére milyen igeidőket kell tudni? Milyen fokú angoltudás kell 8. osztály végére/9. osztály elejére?
Hülyeségnek tűnhet, hogy már nyár közepén ilyenekkel foglalkozok, de most hetedikben nem minden úgy sikerült, ahogy kellett volna nyelvből. Erre az egészre azért vagyok így rágörcsölve, mert kinéztem magamnak egy kéttanos sulit, ahová már szinte most is mennék szívem szerint :)
Szeretnék kicsit foglalkozni nyáron az angollal, egyrészt hogy ne felejtsek sokat, másrészt hogy kicsit előredolgozzak. Így talán könnyebb lesz (és nem csak kerekített négyes leszek...)

Jó, nem haragudj. De (ad 1) mivel nincs meg a könyv, nem tudom megnézni, (ad 2) a neten hiába keresek rá, nem csicsergi el a leckéket.
Kitalálni meg nem könnyű, nemcsak mert több "idő" van, hanem mert nem sorban tanuljuk.
Nekem elég lett volna egy volt nyolcadikos pár szava, nincs szükségem az ál-ségítségedre. De azért köszönöm

Én azt javaslom hogy ezt a könyvet vedd meg:
Ez értelmesen, logikai rendbe veszi végig az igeidőket és egyéb nyelvtani dolgokat.
20 db hogy úgy mondjam tétel van benne, ebből 12 igeidő plusz a szenvedő szerkezet, műveltetés, függő beszéd, feltételes mód stb. + 70 kis apróság címen benne vannak a többesszám, segédigék használata, különféle mondatformák.
Ha az első 20 dolgot nézem, abból nyilván sokat tudsz is, bár attól függ hogy mióta tanulod az angolt akkor a nyári szünet végére ha minden nap foglalkozol vele kívülről-betéve tudni fogod. Abból meg hátrányod nem lesz ha pl tudod a csúnya magyar fordításban a folyamatos befejezett jövő időt is (future perfect continuous tense) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!