Segít egy NyEK-es osztály nyelvvizsgát szerezni, vagy csak évpocsékolás? Bővebben lent
Az előkészítős évfolyam azért jobb szerintem mert így egy évig lesz hetente 20 órád az adott nyelven.
Én olaszt tanulok, már két éve. Az első évben rengeteg óránk volt, tényleg sok mindent megtanultunk, szinte csak a nyelvvel kellett foglalkozni. Szintentartás volt magyarból és matekból, de idén is ugyan azt az anyagot vesszük, hiszen most számítunk kilencedikesnek.
A volt osztálytársaimon látom, hogy akik négy évfolyamos gimnáziumba mentek és úgy vettek fel egy új idegennyelvet, azoknak a tudása messze elmarad az enyémtől.
Szerintem mindent szempontból megéri 5 évfolyamosra menned. De az osztályomban látom, hogy sokan nem foglalkoztak semennyire azzal nyáron, hogy gyakorolják kicsit amit már megtanultak, így gyorsan el is felejtettek sok mindent.
Ha tényleg szorgalmasan, óráról órára tanulsz majd, akkor egy év alatt olyan jól megtanulhatod a nyelvet, mintha 4 évfolyamoson eltöltöttél volna 3 évet. És gondolj bele, nem kell sietned sehova, egy év pluszban igazán nem számít, de egy nyelvet már középszinten beszélsz az első év végén. Utána ugyan úgy tanulhatsz emelt fizikát. :)
Ha kérdésed van, nyugodtan írj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!