Aki mostanában vizsgázott Euroexamnél, annak volt Vocabulary+Grammar feladat? Ha igen, akkor az melyik részhez tartozott (írásbeli vagy szóbeli)? És mennyire volt nehéz?
Figyelt kérdés
2015. júl. 24. 12:25
21/32 A kérdező kommentje:
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM, ezek tényleg nagy segítségek!
És az újságot meg a review-t hogyan kell felépíteni?
2015. júl. 27. 21:53
22/32 anonim válasza:
Én az essayt javasolnám, és ezáltal a másik kettősről nem is tudok ilyen sokat. Az articlenél te választod lényegében a dolgot amiről írsz, csak kicsit határolják be pl a közelmúltban történt közéleti esemény vagy ilyesmi. Vannak hozzá bizoyos szabájok, de itt is a rendszerezettség és a paragrafusba foglalás a lényeg, meg hogy olyan legyen, mint egy újságcikk. Tehát közönségnek íródjon, legyen benne megszólítás, írd le miről írsz az elején, majd bevezető, stb. A rewiev és szabadabb, pontosan nem tudom mit adnak meg, de általában könyvről kell, vagy filmről, színdarabról. Leírod dióhéjban hogy miről szól, tényleg csak nagyon röviden, majd elmondod neked miért tetszett/nem tetszett, milyen korosztálynak ajánlanád/nem ajánlanád stb. Ezek nem nagyon különböznek felépítésben attól amit magyarul kéne írni. És örülök hogy segíthettem:)
23/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
A vizsga előtt jól fognak jönni.
2015. júl. 27. 22:15
24/32 A kérdező kommentje:
A vizsga előtt mennyire izgultál? Hogy oldottad ezt meg, hogy ne az izgulás miatt vesszen el a nyelvvizsgád?
2015. aug. 3. 13:38
25/32 anonim válasza:
Naagyon izgultam úgy előtte egy másfél hónappal, meg aznap reggel is:D Igazából amikor már az írásbelit csináltam arra koncentráltam és nem izgultam. Aztán a szóbelinél megint, annyira, hogy egy (nekem elég hosszú időre) le is blokkoltam a perezentáció közben...Utána azt hittem, hogy szörnyű voltam és jó ha az írásbeli része meg lesz. Aztán kiderült, hogy a szóbeli amire azt gondoltam, hogy siralmas lett magában 68% lett, szóval annyira mégse volt rossz mint hittem...:D Amúgy rengeteget segített a pánikolás elkerülésében, hogy egy ismerősömmel mentem akivel elég jóba vagyunk:)
26/32 A kérdező kommentje:
Az jó! Én nálam is gyakran van, hogy azt hiszem, h valami rossz lesz, oszt kiderül, hogy sikerül! :D
2015. aug. 3. 17:13
27/32 anonim válasza:
Reméljük így lesz a nyelvvizsgáddal is;)
28/32 A kérdező kommentje:
Az is érdekel, hogy az ügyintéző levélben általában milyen témák szoktak lenni? És azokról hogyan kell írni? Tudom a legtöbb általában panasz, vagy jelentlező levél, de azokat hogyan, milyen "speciális" mondatokkal kell felépíteni?
2015. aug. 19. 15:26
29/32 anonim válasza:
Nincsenek konkrét típus témák, csak a felépítése ugyanaz mindenek. Az amit már leírtam. Speciális mondatok nem kellenek bele, csak udvariasabban kell megfogalmazni a dolgokat. De B2es szinten ezt még nem nézik olyan szigorúan, csak minden legyen benne amiről szót kell ejteni és formailag olyan legyen (megszólítás bevezetés, tárgyalás, befejezés, elköszönés) Vannak hasznos szófordulatok, de szerintem abból is írtam párat. De ha úgy keresed, hogy linking words akkor elég sokat fogsz találni:) Meg az elköszönéshez amit már írtam pl: looking forward for hearing from you soon, best regards, stb.
30/32 A kérdező kommentje:
Jövoheten lesz a nyelvizsgam, hogyan osszam be a feladatmegoldásokat? Mert tudom h eleg rovidek az idok es azokat mennyire nehez beosztani? Volt olyan amikor ugy erezted h nem lesz idod valamire?
2015. szept. 18. 09:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!