Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Aki mostanában vizsgázott...

Aki mostanában vizsgázott Euroexamnél, annak volt Vocabulary+Grammar feladat? Ha igen, akkor az melyik részhez tartozott (írásbeli vagy szóbeli)? És mennyire volt nehéz?

Figyelt kérdés

2015. júl. 24. 12:25
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Csak nyugodtan:)
2015. júl. 26. 17:37
 12/32 A kérdező kommentje:
És összeségében milyen ott a hangulat? Hogyan vizsonyulnak a vizsgáztatok a vizsgázókhoz?
2015. júl. 26. 21:53
 13/32 anonim ***** válasza:
Semlegesen. Bár a partnerem szerint néha bólogattak, de én azt nem láttam. Néha egy apróbb mosoly, de nagyon nem mondanám kötetlennek, de ridegnek se.
2015. júl. 26. 22:03
 14/32 A kérdező kommentje:
És a writing általában mennyire nehéz?
2015. júl. 27. 20:25
 15/32 anonim ***** válasza:
Hát kinek mi. Én azt hittem az sikerül majd a legjobban a szótárral, de végül a reading lett magasan a legjobb. Persze mint minden függ attól, hogy épp milyen az akkori feladat.
2015. júl. 27. 20:27
 16/32 A kérdező kommentje:

Nekem a writingot kell nagyon gyakorolni, mert az megy a legnehezebben. A readinghez a passzív tudás megvan, vagyis ha elém raknak egy szöveget, akkor 80%-ban megértem, de ha a writingnál kapok egy olyan témát, ami...akkor elvesztem.... :(

Amúgy mit javasolsz, hogyan fejlesszem az írásomat?

(esetleg van ehhez valamilyen gyakorló program?)

2015. júl. 27. 20:48
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Csináld meg az eddigi feladatokat. A tkből, a honlapról. És keress valakit aki ki tudja javítani. Amúgy mi nem megy pontosan? Essay, article, rewiev letter of complaint/inquiry/application? Miértt függ a témától? Azért kérdezek ennyit, hogy próbáljak arra adni tanácsot specifikusan, nem kötekedni akarok:)
2015. júl. 27. 20:59
 18/32 A kérdező kommentje:
Hát így főként a hivatalos levél és az esszé. Mondjuk ezeket hogyan érdemes felépíteni, vannak ezekre ilyen speciális bekezdésű mondatok?
2015. júl. 27. 21:18
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen. Először is, pont ezért jó a szótár amit említettem, mert van benne példa az összes irandó dologra, hasznos kifejezések, stb. Na de azért elmondom:

Essay: előszor is van egy bekezdésed, amit úgy indítasz kb mint magyarul: költői kérdésekkel, felvetésekkel, esetleg egy nowadays ez meg ez, szóval úgy általánosságban beszélsz a témáról. Ezután jön a main body ez több bekezdésből áll, általános esetben 3ból. Ha a feladat szövegében az van, hogy write for and against akkor eldöntöd, inkább egyetértesz a témával, vagy nem. Ha eldöntötted, akkor az első 2 paragrafusba olyan érveket hozol, ahhoz tartonak. az utolsóba meg egy ellenkezőt. Minden paragrafusba egy érv kerüljön, ezt az elején kell leírni, amint ez megvan, alátámasztod példákkal, személyes élményekkel stb. Ha az elején teljesen el kell dönteni (amit kétlek) hogy egyetértesz e vagy sem, akkor természetesen az utolsó bekezdés ne ellenérv legyen. Na akkor a legvége egy befejezés. Ezeket valahogy így kezdjük: all in all, in conclusion, to sum up stb a tartalmuk pedig az egész eddigi érvek más szavakkal történő, rövid összegzése. Az nagyon fontos, hogy itt már ne hozz fel új érvet, csak azt ismételd, amit már elmondtál. A main bodyhoz még annyi, hogy az összekötésükhöz kellenek a linking wordök, ezekből érdemes megtanulni egy párat. Ilyenek pl a firstly, secondly, last but not least, on the other hand, furthermore, in addition to this, however stb.

2015. júl. 27. 21:32
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

A hivatalos levélnek 3 fajtáját kérhetik, 1.complaint (valamilyen szolgáltatást kaptál, valahol voltál, vettél valamit és nem vagy elégedett azért írsz) 2.iquiry (valamiről szeretnél több információt kapni, pl kurzus, eladó termék) 3. application (szeretnél jelentkezni valamire, valahová, pl munka, ösztöndíj, stb)

1: a legfontosabb, hogy legyél nyugodt és udvarias, ne azt írd, hogy I WANT MY MONEY BACK NOW!!! hanem először leírsz mindent amit felsoroltak mint probléma, ugyanúgy külön bekezdésekbe, mint eddig. Kicsit kifejted mindet. Az elején mindig leírod, hogy miért írsz. I am writing in order to... a végén pedig mondjuk I must insist on a full refund in addition to a written apology from your company. Looking forward to hearing from you soon. aláírás

2,3: ezeknél is avval kezdesz hogy miért írsz, hol láttad a hirdetést, honnan tudsz a dologról majd paragrafuspkba szedve leírod kicsit részletesebben amit a feladatban felsoroltak. Minkettőnek a végén várom minél hamarabbi válaszát.

2015. júl. 27. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!