Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha nyelvtanulás közben szünete...

Ha nyelvtanulás közben szüneteket tartok, de a szünetekben idegen nyelven olvasok az pihenteti az agyat, vagy inkább fárasztja?

Figyelt kérdés

Valahogy úgy gondoltam,hogy pl. tanulok másfél órát oroszt,aztán szünetképpen olvasok angolul könyvet,mondjuk fél órát,vagy órát,aztán tanulok franciát 2 órát.

Vagy pl. orosz 2 óra,aztán olvasok angolul 1 órát,aztán ebédelek (így nem csak "szellemi munkával" tellik a szünetem) és aztán tanulok franciát.

2015. júl. 23. 14:51
 1/4 A kérdező kommentje:

Szüneteket muszáj tartanom,különben úgyis elfáradok,az angolt is szeretném viszont fejleszteni és úgy tudom az olvasás erre jó módszer.

Azért gondoltam még erre,mert az olvasás alapvetően pihentető/szórakoztató dolog.De ha 2 nyelv között ezt is idegen nyelven (egy harmadik nyelven) csinálom,az nem "sok" az agyamnak?

2015. júl. 23. 14:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én személy szerint egyszerre egy nyelvet tanulnék de csak azt, így szerintem az agyad kap mindenből egy kicsit de így mindegyik nyelvet csak kicsit fogod tudni, szerintem egyszerre csak egy nyelvre koncentrálj. Bár ha szuper a nyelvérzéked akkor hajrá de mivel egyik nyelv sem az anyanyelved így mindegyik új információ ami kicsit megterhelő lehet. Vagy ha mégis így csinálod akkor mondjuk egy nap csak két nyelvvel foglalkozz pl. tanulsz oroszt 2 órát majd angolt 2 órát és a franciát másnapra hagyod, vagy valahogy így.
2015. júl. 23. 15:20
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem,köszönöm a választ :) A napi 2 nyelv-módszert megfontolom.

Egyébként egyik nyelvben sem vagyok kezdő,mert angolból felsőfokon vagyok,de azt is fejlesztenem kellene.Franciából középfokon ,de azt szintén tovább szeretném fejleszteni ,mert nagyobb tudásra van belőle szükségem.Az oroszt meg azért kell tanulnom mert eddig is szakaszosan tanultam,de egyébként szerintem az orosz tudásom a leggyengébb,azt alapfok és középfok közti szintre tenném.

2015. júl. 23. 15:26
 4/4 anonim ***** válasza:

eleinte amikor elkezdtem angolul is olvasni nagyon fárasztó volt, és nagyon lassan haladtam, illetve nem is bírtam túl sokat olvasni egyszerre. most viszont, hogy már túl vagyok egy "pár" angol könyvön, ugyanolyan mintha magyarul olvasnék, szóval nem fáradok el. szerintem ha belejössz az idegen nyelven való olvasásba akkor neked sem lesz fárasztó, eleinte viszont az lehet.

nem tudom egyébként te hogy vagy vele, de nekem elég nehéz váltani két idegen nyelv között, kell egy kis idő míg átáll az agyam, szóval én biztos nem tudnék két óra angolozás után rögtön franciául olvasni.

2015. júl. 23. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!