Meg lehet tanulni nulla tudással németül interneten?
Meg lehet valamennyire.
Betanulsz jó sok szót, mellette nyomod az elméletet. Ha akarod, írj priviben, én még segítek is (emailben vagy msn-en).
Elég nehéz, mert Magyarországon a legtöbb nyelvtanár is hibásan és rosszul tud németül.
Ha viszont van lehetöséged született némettöl tanulni, akkor esetleg - de egy nyelvnél a beszéd is nagyon fontos, és azt interneten nem igen lehet gyakorolni.
szerintem meg lehet tanulni, de nulla tudással nehéz lesz nagyon. Ami szerintem egy nyelvtanulásnál a legfontosabb (és most nem a nyelvvizsgára gondolok) az az, hogy megértsd amit mondanak és reagálni tudj rá. Neten ennek csak a felét tudod megtanulni, tehát lehet, hogy érted, mit mondanak, de hogy a válaszod jó-e, arra nem kapsz visszajelzést, mivel nincs senki, aki segítene.
A németnek nem nehéz a kiejtése, viszont a nyelvtan bonyolultabb. Ha már tanultál valamilyen nyelvet, akkor könnyebb dolgod van, mert tudod, hogyan kell egyáltalán hozzáfogni a tanulásnak.
Idővel én is szeretnék németet tanulni, már tanultam 4 évig korábban, de az már régen volt, elő kell szednem a megtanultakat. Szerintem egy jó nyelvtankönyvet szerezz be mindenképp. Nem lehetetlen amire vállalkozol, sok kitartás és motiváció kell.
Basszus az 1500-1800-as években az értelmiségi ember 4-5 nyelven beszélt. Igen jól olvastad, nem írtam el.
Nagyon jól beszélték a nyelvet, és többnyire egyedül tanultak.
Most az internet és a TV korában miért ne lehetne megtanulni?
Igen, szerintem is lehet. Csak akarni kell. Le kell ülni, és tanulni.
Van ismerősöm aki szintén csak könyvekből tanult egyedül. Igaz angol nyelvet, de meg lett a felsőfokúja. Persze nem elsőre, de a lényeg hogy meg lett neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!