Manapság milyen nyelvet érdemes tanulni?
Attól függ hol/mit akarsz dolgozni.
Egyéb kitétel nélkül franciát és spanyolt nem.
Ha külföldre mennél vizsga után, akkor orosz vagy spanyol, francia meg még mindig nem.
Európában általánosságba véve az angol-német-francia a leghatásosabb kombináció.
Továbbá a térségben még hasznos lehet az olasz, az orosz és egyéb szláv nyelvek.
Világszinten pedig még rengeteg további van amelyek közül válogathatsz, mint például a kínai, arab, portugál és zárójelben a spanyol (bár sokan beszélik, de nem túl sokra mész vele, túlértékelt divatnyelv).
De a választási lehetőségeid közül a német, a francia és az orosz közül válaszd valamelyiket szerintem. A leghasznosabb a német, de inkább azt válaszd, amelyik szimpatikusabb.
Most én hiába mondom, hogy német, ha elsápadsz és kiver a verejték egy ilyen szótól:
Bundesausbildungsförderungsgesetzt
Landwirtschaftsausstellung
XD
Azt tanuld, amelyik tetszik.
Angol, orosz, kínai, arab.
A sorrend felcserélhető.
5-ös: olyan nyelv hogy indiai nem létezik.
Ezzel az orientációval én a németet javasolnám, a zöld gazdaság arra pörög leginkább. Oroszországban a környezettudatosság nagyjából szovjet szinten áll sokat ne várj tőle.
Hasonló szakterületen tevékenykedek, tanultam oroszul sokat, de még semmi hasznát nem vettem, most ki is hagytam egy évet, de nem tervezem újra kezdeni.
Sokan kicsit el vannak tévedve és nyomják ezt a tanulj oroszul meg arabul dumát. Hát... mondjuk az olaj iparban jól jöhet, de ha valami zöld csapáson indulsz el, semmiképp. Nem lehet általánosítani, és közel se akkora biznisz oroszul tudni, mint ahogy egyesek gondolják, főleg hogy az orosz gazdaság éppen fuldoklik a válságban :)
Mellesleg Eu-n belül könnyebb is mozogni.
Szerintem ess neki a németnek, a spanyol szakkörbe meg iratkozz be, hidd el kevés olyan alkalom lesz az életben mikor lesz időd nyelvet tanulni és fizetni se kell érte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!