A héber vagy a jiddis nyelvről adna valaki néhány információt nekem (Bővebben lent)?
Héberrel kapcsolatban van egy kis tapasztalatom, néha foglalkozom vele, de nem mondanám igazán azt, hogy tanulom.
A héber hagyomány szerint a Teremtő ezen a nyelven teremtette a világot. Nincsen benne jelen idő, hanem folyamatos melléknévi igenévvel fejezik ki, pl. XY tanul = XY tanuló most. A latin írásrendszerrel ellentétes irányban írnak. Vannak nyomtatott és írott betűk, a magánhangzókat nem jelölik betűként, hanem ún. niqqudokkal "pontozzák" be őket, de aki folyékonyan beszél, az megérti azok nélkül is.
Szia, én most kezdem majd el tanulni. Én facebookon találtam egy 'Héber nyelv' nevű csoportot, ahová csatlakoztam. Itt sikerült héber tanárt találnom, 2000 ft egy óra ( Bp.) Interneten is küld anyagokat+skype.
Szerintem nem olyan nehéz, az arabnál jóval könnyebb. :)
5-ös jól mondja
Én mindkettőt beszélem ,de jiddisül jobban értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!