Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudnék hatékonyan...

Totolala kérdése:

Hogyan tudnék hatékonyan angolt tanulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogyan tudnék hatékonyan angol nyelvet tanulni.

Az a helyzet, ha egy szövegértést kell olvasnom, fordítanom, az jól megy, viszont ha beszélnem kell, és a hallott szövegértésem sem a legjobb.

Mit tudnék ezzel kezdeni. Hogyan tudnám fejleszteni.

Sokan mondták, hogy angolul, felirat nélkül film.

Ilyenekre tudnátok példát, ami érdekes, de egyszerűbb az angolja.

2015. júl. 13. 15:48
 1/8 Carragher_x ***** válasza:

Hát a beszédet egyféleképpen lehet javítani: beszéddel:) Ehhez hanganyagsegítségnek az Effortless English nem rossz, de egyébként a legjobb nyilván, ha van kivel beszélgetni.

[link] - ezen az oldalon pl kereshetsz beszélgetőpartnereket

Szövegértésre valóban az a megoldás, ha több szöveget hallgatsz, amire a filmek tényleg jók, mert érdekesek, van motivációd megérteni őket. Szóval ez sokkal inkább függ az ízlésedtől, érdeklődésedtől. A legtöbb sorozat behatárolt szókinccsel, szlenggel, akcentussal bír (mivel egy téma köré épülnek), szóval gyakorlatilag bármelyikbe bele lehet rázódni.

2015. júl. 13. 16:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Hasonló cipőben járok, én is a beszédkészségemet szeretném fejleszteni. Mostanában találtam ezt az oldalt: [link] , itt anyanyelvi beszélgetőtársakat lehet keresni. Sztem nagyon jó ötlet. :) Cserébe Te beszélgetsz vele magyarul. Sokkal olcsóbb, mint nyelvtanárhoz eljárni. Úgyhogy én is úgy tervezem, hogy teszek egy próbát. :)
2015. júl. 13. 19:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Kimaradt: vhol olvastam, hogy a beszédkészség fejlesztésének hatékony módja, ha magadban angolul beszélsz. Bármit is teszel, mondd el magadban angolul, hogy épp mit csinálsz, mire gondolsz, mit tervezel stb. Pl.: "Most éppen mosogatok. Egy üvegpohár van a kezemben, amit anyukámtól kaptam két évvel ezelőtt. Reggel teát ittam benne, ezért kell elmosogatnom. Ha befejeztem a mosogatást, elmegyek a boltba, hogy vegyek magamnak egy új cipőt.", stb. Unalmasnak hangzik, de tök jó :D, én próbáltam (igaz, nem sokszor), és éreztem, hogy fejlődöm a hatására. :)A lényeg, hogy beszélj folyamatosan.
2015. júl. 13. 19:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Hú, megint az előző vagyok. Most vettem észre, hogy az első válaszoló is hasonló választ adott, mint én. :) ... Na mindegy, lesz miből válogatnod. Sok sikert!:)
2015. júl. 13. 19:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Előző válaszolót igazolom. Én többnyire csak olvastam angolul is, németül is, de a beszéddel soha nem volt gondom, mert magamban többet használom őket, mint a magyart :D Szerintem a legjobb szókincsnövelés az olvasás, a filmnézés kevésbé jelentős. Tanulj be olyan kifejezéseket, amiket mindig el lehet sütni és angolul gondolkodj! Ne foglalkozz a hibákkal, mindent próbálj meg magadban angolul elmondani. Én rengeteg marhaságra gondolok naponta és talán vicces is, amikor az utcán megállok szótárzani, de hasznosnak mindenképp hasznos.
2015. júl. 13. 20:00
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem a szókincsemmel van a gond, az a gáz, hogy aránytalanul erős vagyok pl. olvasott szövegértésben, mint a hallott szövegértésben.
2015. júl. 15. 16:11
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem elég lett erlég érthető :D

Sokkal erősebb vagyok olvasott szövegértésben, s nagyon gyenge hallott szövegértésben.

2015. júl. 17. 22:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Oké, de ha beszélgetsz pl. skype-on angolul, akkor is fejlődik a hallott szövegértésed. Egyébként az idegennyelvű beszéd hallgatása tényleg segít, de kis ideig eltart, míg "rááll" a füled és megérted, amit mondanak.
2015. júl. 22. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!