Melyik az a nyelv miben nincs annyi névelő?
Szerintem felesleges ezzel a kérdéssel foglalkozni. A japánban nincsenek névelők, mégis négyszer annyi idő alatt tanulsz meg japánul, mint angolul... Csak hogy egy példát említsek.
Ha nyelvet akarsz tanulni, akkor ahhoz motívációid legyenek. Hol és mennyit tudod használni, milyen elhelyezkedési lehetőségek nyílnak meg azáltal, ha beszéled, mennyit tudod használni, stb. Nézd meg, mit kínál a nyelv azzal, hogy beszéled.
Ha érdekel és szereted a nyelvet, akkor fogod tudni gyorsan tanulni. És ha magas szintre akarsz eljutni egy nyelvből, akkor nem a névelők fogják a legnagyobb problémát jelenteni.
Eleinte én is utáltam a németben a névelőket, de egy idő után az ember ráérez és mindig eltalálja a megfelelőt. Bár én ezt csak felsőfok utántól tapasztaltam, de másnak talán hamarabb jön :D
Egyébként a kérdésedre válaszolva: japánban, oroszban, mandarinban, koreaiban egyáltalán nincsenek névelők. Franciában, hollandban, olaszban, spanyolban és portugálban a határozott névelők között kettőt különböztetünk meg nemük szerint és azoknak a különböző eseteit, latinban és németben három nem van, így a határozatlan névelőknek is több fajtája van és azok különböző esetekben(pl:der, die, das, dem, den, des)
Előző vagyok*
Angolban a határozatlan névelőnek van két fajtája (a, an).
A többi nyelvhez pedig egyáltalán nem értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!