Milyen előnyöm származik, ha 16 évesen B2 összetett angol nyelvvizsgát teszek le?
Nem kaphatsz semmilyen mentességet az iskolai órák vagy az érettségi alól. Egyetlen lehetőséged, ha előrehozott érettségit teszel angolból, ahhoz pedig az kell, hogy a 11. és 12. osztályos anyagból osztályozóvizsgát tegyél (a gyök tanárodnál, de elvileg kérvényezhetsz más bizottságot is), majd utána leérettségizz. Ha középszinten érettségizel, a tanárod vizsgáztat és javítja az írásbelidet, ha emeltezel, akkor egy másik suliban vizsgázol.
Egyébként az angol nyelvvizsga nagyon hasznos, munkavállalásnál, plusz pontot ér a továbbtanulásnál, ráadásul a legtöbb diplomához kötelező nyelvvizsgával rendelkezni.
ilyen szempontból semmi, ugyan úgy be kell járnod órákra és az érettségit se helyettesíti
és ez teljesen biztos, én 15 évesen csináltam és most érettségiztem
osztályozóvizsgával viszont meg tudod úszni az órákat
Le kell tenned az osztályzóvizsgákat, majd 2016. májusában érettségizhetsz belőle. Addig viszont be kell járnod az órákra.
(Nekem C1-es komplexem van, mégis jövőre is be fogok járni az órákra és érettségiznem is kell majd belőle.)
4. vagyok: Ha annyira tudod az angolt, miért nem teszed le az osztályzóvizsgát, majd az érettségit?
Mehetsz független vizsgabizottsághoz is, mint már írták korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!