Angol, német + Sspanyol és francia milyen sorrendben?
Angol és német nyelv után a spanyol és francia nyelv közül melyikkel kezdjem a tanulást, melyikkel könnyebb/érdemesebb kezdeni?
Franciául és spanyolul IS meg kell tanulnom, mivel 5,5 év múlva olyan országban szeretnék elhelyezkedni ahol vagy a francia vagy a spanyol nyelv kötelező.
teljesen mindegy melyikkel kezded
dobj fel egy érmét:D
Szinte ugyanígy vagyok. :) Német, angol megvan, most még akarok franciát, spanyolt meg esteleg olaszt. Franciát már egy éve elkezdtem itthon önállóan tanulni, szerencsére jó könyvet választottam, a nyelv nem olyan nehéz, mint amilyennek az elején tűnt (persze német meg angol után kicsit nehezebb volt ráérezni a logikájára). A spanyol (és az olasz is) állítólag sokkal könnyebb (kiejtést meg nyelvtant nézve), ezért is kezdtem franciával, túl akartam lenni a nehezén. :)
Szóval a lényeg, hogy tőled függ. Ha esetleg nincs olyan jó nyelvérzéked (bár ezt eléggé kétlem, mert már beszélsz két idegennyelvet), akkor érdemesebb spanyollal kezdeni, mivel a spanyol és a francia rokonnyelvek. Ha az egyiket tudod, akkor a másik könnyebben fog már menni.
Sok sikert, remélem valamennyittudtam ezért segíteni. :)
Köszi a válaszokat.
#2, te melyik könyvből kezdted tanulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!