Angol tanfolyam illetve nyelvvizsga kérdés?
Sziasztok, tapasztalatokra lennék kíváncsi, leginkább attól aki mostanában vagy épp jelenleg is nyelvtanfolyamra jár. Beszéd centrikus tanfolyamot keresek, lehetőleg Budapesten. Szeretném megtudni hogy van-e olyan itt aki tud ilyet elfogadható áron és hogy milyen az oktatás, miből áll egy óra például. Tudom google a barátom de én tapasztalatokra vagyok kíváncsi. A másik, melyik nyelvvizsga központot ajánlanátok, hallottam hogy az origo nem rossz, de mindenképp olyan helyen szeretnék vizsgázni ahol nem akarnak direkt kicseszni az emberrel és normálisan állnak hozzám, nem szívatnak agyon. Itt is leginkább tapasztalatokat kérnék hogy kinek mi jött be.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat :)
Szia!
Én a Cosmopolitan Lingua nyelviskolát ajánlom! Ami az árait illeti, szerintem a legolcsóbb lehetőségek között szerepel. Én haladó és nyelvvizsga felkészítő csoportot jártam ki náluk tavaly. Az óráik úgy néznek ki, hogy fél kilenckor megkezdik az oktatást, és ha jól emlékszem, 12.30-ig tart. A lelkiismeretesebb tanárok egy óra szünetet iktatnak be, de a felkészítőn egy anyanyelvi tanár kettőt tartott, persze a mi tanulási időnk rovására. Ennek ellenére ajánlom. Szóval az órákhoz visszatérve: New English File-ból oktatnak. Ugyanúgy vesszük a könyvet, mint mondjuk középiskolában. A könyvből a feladatok nagy részét megcsináltatják velünk, ami kiejtési gyakorlatokat, hallott szövegértést, olvasott szöveg értését és beszédet is gyakoroltatnak. Én azt mondom, hogy beszédcentrikus. A tanárunk sokszor szólítgatott fel minket. Egy-egy új szerkezetet különböző példákon egyesével begyakoroltatott, és nem teketóriáztunk; ránk került a sor, mondani kellett! Az órán leginkább az angol nyelvet használta a tanár, igyekezett ezen is magyarázni, illetve kizárólag ezen a nyelven kérdezett és várta a válaszokat. Én nagyon sokat fejlődtem, és azt mondom így utólag, hogy bár nekem még a bérlet is rájött, ami havi szinten - tehát egy csoportot végigjárva - 30.000 forint volt, hogy nem sajnálom rá még most sem a pénzt, amit ott hagytam. Teljesen megérte.
Nyelvvizsgát az Origonál tettem. Eleinte nagyon bántam, és még a legelső vizsga előtt - ami nálam a hallott szöveg értése volt - majd hogy nem felálltam, hogy inkább halasztást kérjek, hogy majd máskor vizsgázhassak. De aztán miután elindult a szöveg és tudtam, hogy nagyon egyszerű az egész, már kevésbé paráztam. Szépen, érthetően beszélnek, a szinthez illő szókincset használnak. Szerintem ez a rész abszolút teljesíthető.
A szóbeli, ahol a két vizsgáztatóval kellett beszélnem szintén kellemes csalódás volt. Bár előtte olvastam rémtörténeteket, mégis azt kell mondjam, hogy nagyon kedves két hölgy vizsgáztatott, és egyáltalán nem arra mentek, hogy megvágjanak. Igaz, hogy néha belekérdeztek olyanokat is, amire kapásból nem tudtam rögtön válaszolni, de én, aki amúgy nehézkesen tudok megszólalni, mert nekem ez a gyenge pontom, mégis bőven teljesítettem ezt a részt is.
Az írásbeli megmosolyogtatott. Számomra nagyon könnyű volt. Az pedig, hogy még szótárt is lehetett használni, eltöltött mérhetetlen önbizalommal. Az írásbelim elég jó lett, volt rá idő bőven, egyáltalán nem mondanám nehéznek. Én a levélnél pl. legalább kétszer annyit írtam, mint amennyit kértek, féltem is, hogy ebből gond lesz, de aztán nem történt semmi szerencsére. Ha B2 vizsgát szeretnél angolból, bátran ajánlom az Origo nyelvvizsgát.
Cosmohoz még annyit, hogy ha hozzájuk iratkozol be, akkor kapsz szóbeli tréningbérletet, ez talán egyedülálló dolog, és nagyon hasznos. Na, ott már anyanyelvi tanár tartja a foglalkozásokat, és ott mást sem csináltok, csak beszéltek, beszéltek és beszéltek. :)
Remélem, hogy tudtam segíteni, és sok sikert a vizsgádhoz majd! :)
Hűha, köszönöm szépen a részletes leírást. :)
Nekem is a beszéddel van a problémám,pl nekem az angol érettségi is azért lett hármas mert alig mertem megszólalni pedig tudtam mit kellene mondani a képről, ott volt a nyelvemen de nem jött ki, meg mikor a tanár kérdezett is csak nagyon nyögvenyelősen tudtam kinyögni egy két mondatot holott tudtam.
A szókincsem jó nagyon, a szavakat nagyon könnyen megtanulom, abból folyamatosan fejlesztem magam itthon. A nyelvtan sem megy rosszul ha jó a tanár és jól magyaráz, de ez a beszéd dolog, egyszerűen leblokkolok, és nem értem miért. Néhányszor a munkahelyemen kellett már angolul kommunikálnom és egész jól ment de lehet azért mert nem angollal beszéltem hanem arabbal vagy indiaival aki csak tudott angolul mert ugye van különbség a kettő között és ott valamiért felszabadultabban beszéltem.
Inkább felsőfokúra gondoltam, de kezdésnek egy középfokúval is beérném és utána majd megcsinálnám a felsőfokút is csak az egyik legyen meg. Szeretnék még tovább tanulni munka mellett és jó lenne ha a főiskola, a kislányom és a munka mellett a nyelvvizsga már meglenne, legalább azzal nem kéne kínlódnom. :)
Még egyszer köszönöm, mindkettőtöknek! :)
Második vagyok ismét. Ha felsőfokra készülsz, akkor inkább javasolnám a magántanárt. Szerintem középfokig nagyon jól fel lehet készülni csoportban, jelenleg én is felsőre készülök, de úgy érzem, hogy ezt már csoportban nem tudnám csinálni, illetve nem érném el vele a kívánt eredményt.
Én majd 1-2 hónap múlva fogadok tanárt, nekem is a beszéd miatt van rá szükségem. Javaslom, hogy te is keress egy jó beszélgetőpartnert, akár tanárt, akár ismerőst, aki segít, javítja a hibáidat, és aki hajlandó veled sokszor sokat beszélgetni.
Nekünk a tanár mindig azt mondta, hogy a felsőfokhoz már nagyon sokat követelnek. Ott már tényleg beszélni kell, nem elég az, ami mondjuk középfokon, és arra alapozni, hogy vagy meglesz, vagy nem. A felsőfok szerintem már egy olyan magabiztos nyelvtudás, amikor nem kell azon gondolkozni, hogy mit hogyan fejezzen ki az ember. Amire gondol, azt egyből mondja. Szerintem. :)
Igen, valószínűleg igazad, van. Mindenképp átgondolom, elsősorban ha meglenne a középfokú az is jó lenne és utána készülnék magántanárral a felsőfokúra , kicsit nyugisabb tempóban hogy tényleg jól menjen, hogy egy pillanatra se blokkoljak le :)
Köszönöm szépen a tanácsokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!