DSD téma (Deutsches Sprachdiplom)?
Következő tanévben 8. osztályos leszek.
Akkor kell mennem DSD-re.
Kell egy prezentációt készíteni. SZerintetek a "Der Urlaub" cím jó téma. Beszélnék róla általánosan és személyesen is. Ilyen témát is lehet választani?
Szerintem jó, nálunk is volt, aki ezt választotta, mikor mi csináltuk a suliban.
Bármit lehetett gyakorlatilag választani, amiről tudtál kb. negyed órát összefüggően, magadtól (nem bemagolva!) beszélni, majd pedig a vizsgáztatókkal beszélgetni még tíz percet kb.
Kellett csinálnunk hozzá egy "plakátot", ami a prezentációt segítette. Az volt a lényeg, hogy kívülállók számára is érdekes, informatív előadás legyen, ne csak "elmentem a Balatonra. Jó volt"-féle, hanem tényleg újdonság, kreatív, érdeklődésre számot tartó.
Köszönöm a válaszodat. Hasznos volt. Az baj ha egy pár szót a szótárból nézek ki hozzá. Az úgy jó ha leírom egy lapra a szöveget és ugye a szótárból egy pár szót kinézek és azt tanulom, gyakorlom.
Még azt szeretném kérdezni kérdezni, hogy nehéz? A hallásutáninál bonyolult a szöveg?
Szótár nem lehet nálad...
Ugyanolyan amúgy, mint egy sima nyelvvizsga. Én Goethe-t is csináltam, sok különbség nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!