Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » DSD téma (Deutsches Sprachdipl...

DSD téma (Deutsches Sprachdiplom)?

Figyelt kérdés

Következő tanévben 8. osztályos leszek.

Akkor kell mennem DSD-re.

Kell egy prezentációt készíteni. SZerintetek a "Der Urlaub" cím jó téma. Beszélnék róla általánosan és személyesen is. Ilyen témát is lehet választani?

2015. júl. 6. 18:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem jó, nálunk is volt, aki ezt választotta, mikor mi csináltuk a suliban.

Bármit lehetett gyakorlatilag választani, amiről tudtál kb. negyed órát összefüggően, magadtól (nem bemagolva!) beszélni, majd pedig a vizsgáztatókkal beszélgetni még tíz percet kb.

Kellett csinálnunk hozzá egy "plakátot", ami a prezentációt segítette. Az volt a lényeg, hogy kívülállók számára is érdekes, informatív előadás legyen, ne csak "elmentem a Balatonra. Jó volt"-féle, hanem tényleg újdonság, kreatív, érdeklődésre számot tartó.

2015. júl. 6. 18:56
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat. Hasznos volt. Az baj ha egy pár szót a szótárból nézek ki hozzá. Az úgy jó ha leírom egy lapra a szöveget és ugye a szótárból egy pár szót kinézek és azt tanulom, gyakorlom.

Még azt szeretném kérdezni kérdezni, hogy nehéz? A hallásutáninál bonyolult a szöveg?

2015. júl. 6. 20:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Szótár nem lehet nálad...

Ugyanolyan amúgy, mint egy sima nyelvvizsga. Én Goethe-t is csináltam, sok különbség nem volt.

2015. júl. 6. 21:49
 4/4 A kérdező kommentje:
De ha a prezentációt otthon csinálod akkor lehet a szótárból pár szót kinéni nem?
2015. júl. 7. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!