Mennyi idő alatt lehet megtanulni olaszul? (lent bőv. )
Szerezd meg Móritz György könyveit :
1,Olasz nyelvkönyv 1.
2,Olasz nyelvkönyv 1/a,1/b
3,Olasz nyelvkönyv II.
4,Volare (ez az olasz nyelvkönyv 3.része,ritka)
5,Gyakorlati olasz nyelvtan meg ilyesmiket
A Király Rudolf-féle könyvek is jók,csak kicsit régebbiek,de a nyelvtant jól magyarázzák.Középfokra elég az olasz nyelvkönyv 1-2.
Én is ezekből tanultam annak ideén,felsőfokú vizsgám van meg stb stb.
A fordítási feladatokat mindig csináld meg.
Jó tanulást :)
Még gimiben kezdtem el vele foglalkozni,de akkor még csak érdeklődés szintjén.Utolsó évben aztán rákapcsoltam,emelteztem 5-re.Totál egyedül csináltam amúgy az egészet.Az a 1,5 év bőven elég,ma már 2 hónap alatt meg tudnám tanulni azt,amit régen 1,5-2 évig tanultam.Meg attól is függ,hogy milyen nyelvérzéked van,tanultál-e esetleg más újlatin nyelvet,mennyire vagy motivált meg ilyesmik.Mert ha pl.szerelmes az ember egy olasz emberbe,akkor azért az is tud nagyon motiválni. :)
Fiú / lány vagy?
Aztán ha menni fog az olasz,belekóstolsz a spanyolba és ha majd tudsz spanyolul is,akkor jöhet a portugál is.Én így jártam,hiába mohóság...
A rendszeres tanulás a lényeg.Csinálj magadnak tervet és ugyanúgy foglalkozz vele,mintha tantárgy lenne az iskolában.Úgy ne csináld,hogy majd 1-2-szer belenézel egy héten és kész.Az olasz nyelv nem könnyű,bár a többi sem az,szóval ez nem olyan nagy igazság.Most jut eszembe,van még itt 2-3 könyvecske.Az egyik egy tematikus kisszótár A1-B2 szintre (Olasz tematikus nyelvvizsgaszótár) meg az Olasz szókincs c.könyv,de jó a 1000 domande is.Persze nem kell minden könyvet összevásárolni.Meg keress olasz partnert,akivel tudsz gyakorolni,ha lány vagy biztos találsz.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!