Melyik a legkönnyebb német B2 középfokú nyelvvizsga, amin mindenki átmegy?
Normálisan szoktam válaszolni, de buta kérdésre buta válasz. Ezt azért írom, mert a kérdésedre nincsen válasz. Minden nyelvvizsga típus másra helyezi a hangsúlyt (nyelvtan, szövegértés stb), így neked kell tudni, miben vagy kiemelkedőbb és annak megfelelő nyelvvizsga típust kiválasztani. Ergo neked az lesz a könnyebb (amin ugyan úgy meg lehet bukni).
Szóval elkezdhetem itt ajánlgatni, hogy szerintem mi a jó, de te azzal nem leszel előrébb, mert ezt neked kell kitapasztalni. Mintha valaki azt kérdezné nehéz-e a matematika...
erről ennyit. Ha nem vetted volna észre( amit erősen kétlek) a matematika kötelező érettségi tantárgy, amin mindenkinek túl kell esnie, a nyelvvizsgát meg csak azért erőltetik a diplomához is, mert évek óta nagyon alacsonyan van az ország idegen nyelvtudása és emiatt már nem tudnak mit kitalálni, hogy feltubózzák. Ezért is keres boldog-boldogtalan könnyebb megoldást, meg a cigány, és eszperantó nyelveket helyezik előtérbe.....
Tudod ki foglalkozna ezzel, ha nem lenne kötelező, és csak úgy hobbiként menne be tanulni.....
kisfiam, attól, hogy én idióta vagyok, meg nem lesz feldobva a szexuális életed!
pedig olyan erotikus hangokat hallasz, amikor ezt olvasod..... biztos b**** a füledet a véleményem
#5 A nyelv is egy kötelező érettségi tantárgy, így a te érvelésed kb mehet a kukába, mert ez nem releváns. Mert ettől még mindig megkérdezheti bárki, hogy a "Matematika nehéz?", és erre ugyan azt válaszolnám: döntsd el magad, mert ez olyan dolog, hogy ki kell tapasztalni.
Nem szoktam egyáltalán itt lehordani senkit, így csak azért téged sem foglak. De hiába várod tőlünk a csodát, adhatok választ, de azzal lehet ugyanúgy megszívod. Nem csak te küzdesz a nyelvvizsgával, de ne ilyen formába tedd.
"a nyelvvizsgát meg csak azért erőltetik a diplomához is, mert évek óta nagyon alacsonyan van az ország idegen nyelvtudása és emiatt már nem tudnak mit kitalálni, hogy feltubózzák. Ezért is keres boldog-boldogtalan könnyebb megoldást, meg a cigány, és eszperantó nyelveket helyezik előtérbe..... "
Így van! Már boldog-boldogtalan bejut az egyetemre és kétségbesetetten küzd, hogy el is végezze. Ha tudja. Valóban nagyon alacsony szintű a magyarok nyelvtudása. Tisztelet a kivétlenek. És ez különösen azok körében szégyen, akik diplomát szeretnének egy felsőoktatási intézménytől. Ha már ők sem képesek egy középfokú nyelvvizsga letételére, akkor nem is csodálom, hogy sokan reménytelennek tartják a helyzetet. Megjegyzem, én mint lenézendő okj-s, már a technikum első évében, első nekifutásra megszereztem.
Csak azt tudom mondani, hogy aki diplomát szeretne, annak illik legakább egy nyelvből nyelvvizsgát is szereznie. Mint a legtöbb európai egyetemen általában. Felsőfokú műveltséghez hozzátartozik. Mint általánosban az ének, középsuliban a rajz. Ha tetszik, ha nem.
Keress neten mintafeladatokat, és amelyik a legszimpatikusabb neked, próbáld meg azt. A szóbelit az origónál ajánlom, szerintem korrekt. Viszont az írásbeli rész nagyon a nyelvtan körül forog. A te nyelvi szintedtől függően nézegesd a Telc-et vagy a BME-t, hátha valamelyik típus közelebb áll hozzád.
Sajnálom, hogy eddig nyelvvizsga nélkül maradtál. Épp ezért én nem is engedném, hogy valaki továbbtanuljon nyelvvizsga nélkül. Minek szenvedni az egyetemi évek alatt egy nyelv megtanulásával, hogyha a középiskolában évek állnak az ember rendelkezésére, hogy elsajátítson legalább egy idegennyelvet.
U.i. olyan nyelvvizsga nincs, amin mindenkit átengednek, először fel kell mutatni valamiféle tudást. A nyelvvizsga sikerének titka, hogy gyakorold be a mintafeladatokat. (Például ha a BME írásbelijét választod, akkor ajánlom hozzá a Nagy BME nyelvvizsgakönyvet, vagy ha az origót, akkor a Nagy Origó nyelvvizsgakönyvet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!