Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit csináljak? Nagyon félek a...

Mit csináljak? Nagyon félek a nyelvvizsgától!

Figyelt kérdés
Hamarosan megyek letenni a középfokú angol nyelvvizsgát. Valószínűleg Pannon vagy ECL vizsgát fogok tenni. Tudom az igeidőket, szerkezeteket meg egy csomó szót is, de mikor gyakorlok vannak ismeretlen szavak a szövegben és kicsit bepánikolok, hogy én ezt nem tudom... Egyfolytában arra gondolok, hogy nem fogok tudni átmenni! Ti elsőre átmentetek? Nehéz volt? Mik voltak benne? 14/L
2015. jún. 22. 14:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem sikerült elsőre a nyelvvizsgám-mindkét része. Izgultam.A szóbeli előtti héten szinte csak angolul beszélj, magadban is gyakorolj próba szituációkat, a lényeg, hogy könnyen meg tudj szólalni.Hogy a nyelvtan mennyire jó az már mellékes, több pontot fog érni, hogyha beszélgetsz velük a témáról. Szóval legyél magabiztos, ha kell gyakorold mással előtte.

Írásbelin biztosan kell szerencse is, hogy ne olyan szakszöveget kapjál amihez nem nagyon értesz, vagy levélben ha olyat kapsz ami érdekel akkor könnyebb lesz megírni stb..De alapvetően ha kicsit készülsz rá, tudod, hogy mire adnak pontot, miket kell beleírnod akkor nem kell félned.

Egyes vizsgákon lehet használni szótárt is, bár nem mindegyiken, az enyémen sem lehetett.Ha kicsi a szókincsed akkor ez jó alternatíva lehet, de ez is csak pár szóra, sok időt elvenne, ha mindent megnéznél szótárban.

Amúgyis meg lehet érteni egy szöveget ha nem is ismered minden szót.Kis logikával lehet válaszolni a kérdésekre.

Sok sikert!! És ha nem sikerül elsőre se dől össze a világ, elvégre még fiatal vagy, biztos megértenék a szüleid. De mivel elég drága és sokat kell várni rá, tényleg jobb egyből túlesni rajta

2015. jún. 22. 15:26
 2/2 anonim ***** válasza:
Hova rohansz? Nem kell 14 éves korban nyelvvizsgát tenni, pláne ha ennyire félsz tőle. Nem vagy még érett rá. Akkor kell menni, amikor már úgy érzed, hogy sikerülni fog, nem kerget a tatár! Lesznek ismeretlen szavak, ez úgy van kitalálva. Akkor kell elmenni nyelvvizsgázni, amikor az ember már kellő választékos szókincset összegyűjtött és eleget gyakorolt ahhoz, hogy magabiztosan tudja kezelni ezt a feladattípust. Ki találta ki, hogy neked most nyelvvizsgázni kell? A tanárod véleményét kikérted? Hivatalos levelet, véleménykifejtést gyakoroltad? Felejtsd el a nyelvtant, nem az kell! Szövegértés, szövegalkotás.
2015. jún. 22. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!