21 évesen "öreg" vagyok ahhoz hogy elkezdjek németül tanulni?
Én még oroszt tanultam az iskolában. Aztán a fősulin kb. 21 évesen kezdtem el a németet nulláról. Másodikra letettem belőle a középfokút. Nem szégyen ez hogy másodikra, mert a fősulin kevés idő volt idegen nyelvet tanulni, magamnak kellett megoldanom, órák nem voltak.
Aztán kb. 27 évesen meg angolt tanultam. Egyáltalán nem éreztem magam korosnak, abban a csoportban második legjobb voltam angolból.
Sőt azt tartom hogy akkor késő tanulni mikor már 90-100 évesen járókerettel csoszog valaki.
Bármilyen nyelvet bármilyen életkorban el lehet kezdeni tanulni.
Sok sikert!
Én most (58 évesen) kezdtem el angolul tanulni, és nem érzem, hogyöreg lennék hozzá.
Egyébként a német nem extrém nehéz szerintem - azt igen jól tudom -, csak kezdettöl meg kell tanulni a névelöket is a fönevekhez, különben késöbb sok problémád lesz.
Ha angolul nagyjából tudsz, akkor próbáld meg a duolingo (www.duolingo.com) oldalát, állítsd be kiindulási nyelvnek az angolt és célnak a németet. Akkor egyrészt az angolt is felfrissíted, másrészt meg angolon keresztül sokkal könnyebb a német.
Miért lennél öreg a nyelvtanuláshoz? Ez értelmezhetetlen.
Én 30 éves vagyok, és most fogom kezdeni a franciát tanulni.
21 évesen még semmihez nem vagy öreg, ne nevettess már. Még az orvosit is elkezdhetnéd.
Én 27 vagyok, de most kezdtem németül tanulni. Kb. 2 év múlva kiköltözök Ausztriába és ott elkezdem majd a japánt, kínait is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!