Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A magyaroknak miért ilyen...

A magyaroknak miért ilyen sz@r a nyelvérzékük?

Figyelt kérdés

Most érettségiztem, és az osztályom 70%ának nincs nyelvvizsgája, aki megpróbálta, annak se sikerűlt elsőre, nekem meg úgy sikerült 10.be, hogy nem tanultam rá, csak néztem angolul filmeket...

Csak huhogtak, hogy nekem hogy lett meg, mert az olyan nehéz, nekik 3.jára sem sikerült! Ez genetikailag van így, hogy a magyarok nem tudnak más nyelveket?

2015. jún. 16. 15:36
 1/10 anonim válasza:
100%
Először is ennek semmi köze a politikához. Másodjára pedig nem általános dolog, amit írsz. Az én sulimban a diákok 80%-ának van nyelvvizsgája, tehát valószínűleg te jársz rossz helyre.
2015. jún. 16. 15:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez hülyeség. Bár valóban kevesebben beszélnek az országban idegen nyelvet mint az EU-s átlag, de ennek semmi köze a genetikához.
2015. jún. 16. 15:40
 3/10 A kérdező kommentje:
De átlagban az egyik legrosszabb az idegennyelv tudása az EUban, mikor meg kell szólalni angolul, bevannak szaarva, hogy júj angolul nem tudok, ha nyelvvizsgám van, akkor se nagyon. Külföldieknél, pl. németeknél nem ilyen nagy probléma az angolul beszélés, itt meg aki tanulta suliban, az se tudja a nyelveket. Van persze kivétel, de az átlag ilyen!
2015. jún. 16. 15:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem a nyelvérzék a probléma, szerintem az megvolna.

Az egyik nagy gond, az igény hiánya a nyelvismeretre. Gyakorlatilag, mint médiafogyasztók, mindent lefordítva, szinkronizálva akarunk.

[link]

A másik probléma az iskolai nyelvoktatás minősége, ami valahol a pocsék és az inkább ne is lenne kötözz billeg. Teljesen fókuszt tévesztett. Gyakorlatilag otthon, egyedül hatékonyabban meg lehet tanulni egy nyelvet, mint iskolapadban.

A harmadik és legkisebb gond maga a magyar nyelv. A népszerű és fontos idegennyelvektől nagyon távol áll, így az utóbbi néhány évtized jövevényszavait leszámítva (már amik nem módosult jelentéssel épültek be), teljesen új szókészletet és szabályrendszert kell hozzá megtanulni.

Ez a három pedig egymásra építkezik. A médiafogyasztási szokások miatt az iskolában szerzett elégtelen nyelvismeret nem ég be és nem fejlődik, a nagy nyelvi különbség miatt pedig különösen fontos lenne a gyakorlás.

2015. jún. 16. 15:55
 5/10 anonim válasza:
100%
Azért azt is tegyük hozzá, hogy a legtöbb iskolában a nyelvoktatás a béka segge alatt van...
2015. jún. 16. 15:55
 6/10 anonim ***** válasza:
Angolul olvasok, angolul nézek filmeket/sorozatokat, még sincs nyelvvizsgám. Nem állunk túl jól anyagilag, és nincs 20e forintunk egy ilyen szaros papírra amit az égadta világon senki sem fog megnézni. Egyetem végére megszerzem, mert akkor már én is dolgozni tervezek
2015. jún. 16. 17:01
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

És ahol 102 végzősnek majdnem 170 nyelvvizsgája van, ebből kb 40 felsőfokú?

És még az is megcsinálta elsőre, aki három éve tanulta az angolt... ÉS nem magánóra, egyszerűen végtelenül jó tanárok, hála nekik innen is újra és újra... akkor ők biztos nem magyarok?

2015. jún. 16. 17:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Hozzáállás és rossz oktatás kérdése. Aki nem úgy áll hozzá, hogy idegen nyelvet tudni az valami rohadt nagy, felfoghatatlan misztikum, és jó tanárai vannak, az meg fog tanulni. De ebből is a hozzáállás a legfontosabb.

Meg lehet nézni Belgium példáját, az ország kb. 60%-ának holland az anyanyelve, 40%-nak francia, és kötelező az iskolában egymás nyelvét tanulni. Na most a vége az, hogy gyakorlatilag az összes holland (=flamand) tud franciául, és gyakorlatilag egy francia (=vallon) sem tud hollandul. Miért? Mert a flamandok nyitottak a világra, más kultúrákra, más nyelvekre (angolul is szuperül tudnak általában), a franciák meg meg vannak győződve róla, hogy a francia nyelv és kultúra olyan egyedi és minden más nyelvnél és kultúránál jobb és csodálatosabb és egyedibb és gazdagabb és különlegesebb, hogy mindenki más le van szarva saját magukon kívül.

Ismerős hozzáállás?

2015. jún. 16. 19:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem is rossz a nyelvérzékem. Vagy nincs is.

Miért? Mert nincsenek sikerélményeim: az van bennem, hogy ezt is elrontottam, azt is.

Szerintem ez egy készség. Valakinek jobban megy, valakinek meg vérizzadással se megy.

Emellett a magyarok nyelve kb. semmihez se hasonlít...bezzeg egy olasz meg egy spanyol. :D

2015. jún. 19. 22:23
 10/10 anonim ***** válasza:

"Aki nem úgy áll hozzá, hogy idegen nyelvet tudni az valami rohadt nagy, felfoghatatlan misztikum,"

Én így állok hozzá. Mert látom, hogy NEM MEGY. Más kultúra viszont érdekel. Japán, angol hagyomány...

2015. jún. 19. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!