Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Letudná nekem valaki fordítani...

Letudná nekem valaki fordítani ezt az angol szöveget?

Figyelt kérdés

Remélem tudtok segíteni.

(What does the “L” in L-glutamine signify?

Many molecules exist in two different forms in the body. They are mirror images and not identical to each other, kind of like your right hand and your left hand. Most living things have these mirror image molecules and glutamine is one of these, as are 18 of the other 19 amino acids in the body.

The “l” in l-glutamine stands for levo, or left. For its mirror image, it is referred to d-glutamine, with the “d” standing for dextro, or right. Although glutamine exists in a particular ratio of each right and left in your body, l-glutamine is the one that is of most use in your body.

Although not every supplement or ingredient is listed as l-glutamine, you can be assured that it is always 100% l-glutamine.)

2015. máj. 31. 11:21
 1/4 anonim válasza:
Google fordító
2015. máj. 31. 12:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszodat.Legalább annyira hasznos,mint a google fordító.Valaki légyszives fordítsa le nekem..
2015. máj. 31. 22:34
 3/4 curiousgeorge09 ***** válasza:

Mit jelent az "l" az "l-glutamin"-ban?

A testben sok molekula létezik két különböző formában. Ezek egymás tükörképei, nem pedig egymással azonosak, olyasformán, mint a jobb kezed és a bal kezed. A legtöbb élőlénynek vannak ilyen tükörkép molekulái, és a glutamin az egyike ezeknek, csakúgy, mint a test többi 19 aminósavából 18.

- - - nos ez az utóbbi mondat hülyén hangzik, fogalmazd át a magad számára tetszőnek! A lényege az (szerintem), hogy van a glutamin, és rajta kívül még 19 aminósav. A glutamin és a maradék 19-ből 18 aminósav ilyen tükörkép molekula. Talán jobb fordítás lenne (de ebben már bőven van fordítói szabadság), hogy "A legtöbb élőlénynek vannak ilyen tükörkép molekulái, ezek egyike a glutamin, és tükörkép molekula még a test többi 19 aminósavából 18." - - -

Az "l" az "l-glutamin"-ban "levo"-t, avagy "bal"-t jelent. A tükörképére mint "d-glutamin"-ra hivatkoznak, aholis a "d" "dextro"-t, avagy "jobb"-ot jelent. Bár a testben a mind a bal- és mind a jobb-glutamin egyedi arányban van jelen, az l-glutamin az, amiből a legtöbb "van használva".

- - - nagyon nem tudom itt a passzívot elkerülni, akárhogy szeretném. Talán: "... , az l-glutamin az, amiből a legtöbbet használ a test." (Amennyiben a test "használja" ezeket. Fogalmam sincs róla, gyakorlatilag egy teljesen ismeretlen területről való szöveget fordítok, és kb. olyan, mintha egy szabásminta rovat lenne kínaiul...) - - -

Bár nem minden kiegészítő és összetevő szerepel mint l-glutamin, biztosra veheted, hogy ezek minden estben 100% l-glutaminok.

- - -Fogalmazd át, hogy tetszetősebb legyen, a többieket pedig kérem, hogy szintén csinosítsanak rajta, hogy a kérdezőnek könnyebb legyen a dolga. Remélem, tudtam segíteni! Szép napot!

2015. jún. 3. 12:12
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ,ez már így nekem elég lesz.:)

További szép napot.

2015. jún. 3. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!