Most végzek a középsuliban, és az angolra szeretnék ráfeküdni a továbbiakban. Melyik a legjobb módszer, hogy új szavakat ismerjek meg, tökéletesítsem a nyelvet?
Erasmus: ösztöndíj, amivel ki lehet menni fél évre más országba egyetemre tanulni. Kb. a legjobb nyelvtanfolyam, amit csak el lehet képzelni.
2015. jún. 19. 15:51
12/20 anonim válasza:
Barmi, csak igenyes, jol megirt legyen. Szorakoztato irodalom is lehet. Pl Harry Potter kituno, mert kivaloan, valasztekosan van irva. Vagy ha olvastal magyar forditasban valami angol muvet, ami tetszett, azt elolvashatod angolul is.
Hol lehet beszerezni... attol fugg, hol laksz. Budapesten sok konyvesbolt van, csak keress ra google-ban, hogy "angol konyvesboltok budapest", es kapsz par listat. Videken nem tudom. A bookline-rol is lehet rendelni idegen nyelvu konyveket.
2015. jún. 19. 16:30
13/20 A kérdező kommentje:
Rendben, és ha mellé tanulni akarok szakmát, melyik iskolába lenne érdemes mennem ahol nagy a hangsúly az angolon/idegennyelven?
2015. jún. 19. 21:43
14/20 gago77 válasza:
Hát nem tudom de a Harry Potter nem biztos, hogy a legalkalmasabb, ha hétköznapi kifejezéseket akarsz megismerni.. Inkább újságot kéne olvass, esetleg cikkeket a neten, pl a BBC oldalain, ott van minden féle témában.
2015. jún. 22. 15:30
15/20 anonim válasza:
"Hát nem tudom de a Harry Potter nem biztos, hogy a legalkalmasabb, ha hétköznapi kifejezéseket akarsz megismerni.. Inkább újságot kéne olvass, esetleg cikkeket a neten, pl a BBC oldalain, ott van minden féle témában."
A kettő nem zárja ki egymást, sőt! ;)
2015. jún. 24. 12:12
16/20 anonim válasza:
Harry Potter írójának nem voltak az angol nyelv különlegességeit kidomborítani akaró ambíciói... A varázslós szókincstől eltekintve mezei angolság. Szerintem.
2015. szept. 30. 08:37
17/20 gago77 válasza:
Épp ez az, hogy emberünk nem Középföldére készül (tudom, h az egy másik mese) hanem a való világba, ennél fogva a "varázslós szókincs" nem lesz túl hatékony.. Persze fejleszteni azzal is tudja a nyelvtudését, pláne ha nullán van..
2015. nov. 11. 01:38
18/20 anonim válasza:
Hát jó, de a "varázslós szókincs" az mennyi? Találomra kinyitván egy oldalt belőle:
...ezen a két oldalon tán a dragon az egyetlen, ami nem használatos hétköznapi angol szó.
Persze, ugye én nem amellett állok ki, hogy Plotter jó nyelvet tanulni bizonyos szint fölött. Új szavakat megismerni sokkal praktikusabb például Alistair Maclean regényeiből: " The vibrating clangour from the four great piston engines set teeth on edge and made an intolerable assault on cringing eardrums."
2015. nov. 11. 03:15
19/20 gago77 válasza:
:) Mindennel lehet tanulni
2015. nov. 12. 08:16
20/20 anonim válasza:
(Alistair Macleant csak fiúknak ajánlom, terroristás, gazemberes, háborús bookok)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!