Milyen az angol kiejtésem?
Milyen akcentusom van?
Kerlek mondjatok meg milyen a kiejtesem, konnyu megerteni? Vagy nagyon eros magyar akcentusom van?
Az, hogy erős akcentusa van valakinek, még nem azt jelenti, hogy feltétlenül nehéz is megérteni.
Neked egyáltalán nem brutális, de azért erős magyar akcentusod van, és kifejezetten könnyű megérteni, amit mondasz.
Nem borzalmas, érthető, főleg az átlag magyaréhoz képest.
Én biztos nem elégednék meg vele, ha nekem lenne ilyen akcentusom, nagyon gáznak tartanám.
a t, th, w hangokkal van egy kis problémád szerintem (tipikusan a magyar anyanyelvűeknél ez jelenik meg), de a többi nagyjából rendben van. simán érthető. meg az "u" az nemm úgy "U", mint a magyarban, hanem inkább mint a "you".. (nem "populétid") meg a "density"-ben az s-t nem "z"-nek ejtjük, hanem sz-nek. with- nem 'vid'.
https://www.youtube.com/watch?v=e8NbVrMGrh8
Az akcentus egész jó (semleges sztenderd brit/amerikai ötvözet, elég angolos és kellemes hallgatni)! Viszont az egyes szavak kiejtését meg kellene nézni a szótárban (pl.: [link] mert nagyon gyakran jön egy-egy rosszul ejtett szó.
'populate': a ju-ból kihagyod a j-t
'if': ez akcentushiba, néha előfordul; az 'if' hibásan inkább 'eef'-nek hangzik
'capacity': félrehangsúlyozod; a helyes hangsúlyozásnál csak a MÁSODIK szótag kap hangsúlyt (-ˈ---), az első szótag magánhangzója elmosódik /ə/
'degradation': az első két szótag ejtése ˌdegrə-, nem pedig digrə-
'density': ebben a szóban sz van, nem z
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!