Olasz nyelvet ellehet sajátítani otthon? Van itt valaki aki otthon tanulta meg?
Hát én nem állítanám, hogy megtanultam, de tanulok.
Szerintem simán lehet autodidakta módon tanulni (szinte?) bármilyen nyelvet, de nyilván közel sem olyan hatékony, mint tanárral. Annyi, hogy így kevesebbet költesz rá, saját tempóban haladsz, de ha nincs időd és elszántságod, megakad a kaland. :)
Én először neten kezdtem, azzal csak eléggé alapokat szereztem.
Aztán Nyerges Julianna Olasz nyelvkönyv című csodájával próbálkoztam, ami egyetlen 400 Ft-os könyv által ígérte meg, hogy az ember a nulláról a nyelvvizsga szintig jut, de ez nyilván naiv próbálkozás volt :)
Aztán a Giro d'Italiano tankönyvsorozattal folytattam (vagyis kezdtem újra), azzal azért elég módszeresen haladtam 3 könyvön keresztül, de még abban is kevésnek éreztem a gyakorló feladatokat. Ott a 3. kötet végéig jutottam, akkor még nem jelent meg a 4. rész (mostanra az is kinn van), abból kb B1-2 szintre lehet eljutni.
Mivel azonban ezen a szinten nem érzem nagyon stabilnak magam a Progetto Italiano-t újítottam be, annak csak a 2. kötetét, de most megint úgy érzem, hogy nem emlékszek bizonyos ragozásokra.
Más kérdés, hogy meló meg egyéb hobbik miatt szétesik a dolog, plusz most tanulok franciát is, azon van a hangsúly, tavaly angol felsőfokot is csinálgattam.
Szóval igen, lehet otthon olaszul tanulni, most már több jó könyv is van hozzá a piacon, de rendszeresség, elszántság és következetesség nélkül nyilván ez is nehézségekbe ütközik. Azért hajrá, érdemes, istenien dallamos nyelv az olasz, én amúgy imádom :) (Azért nem adom fel és futok neki újra meg újra!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!