Telc angol b2 szóbeli vizsgán melyek voltak a prezentációs témák amik közül lehetett választani? 2 variáció volt?
Prezi:
Nyertél egy vasút bérletet európára, hova mennél el, és miért oda, mit néznél meg ott, mik vannak ott.(előttem)
Egy dél-amerikai nagy városban bevezették több bicikli kölcsönzőt, mi a véleményed róla miért jó ez, mi a véleményed erről, környezetvédelem, természetvédelem. (előttem)
Egy észak-afrikai menekülttáborban milyenek a viszonyok, milyen a szegénység, mik a környezeti problémák, polgárháború, miért van ott szegénység, miért alakult ki: nincs iskola, nincs munka, nagy a szegénység, rossz a politikai, gazdasági helyzet, vallási-törzsi ellentétek stb stb (ezt húztam én Allah nagy dicsőségére, azóta is csókoltatom az "ország legkönnyebb" nyelvvizsgáját :)
A levélírás egy panasz volt, meg információs kérő levél.
Szituációm:
egy csoportot fogsz megvendégelni, utazgatni, kirándulni kell, főzni nekik, elszállásolni, javaslatot tenni hogy mennyi pénzt hozzanak, hova mentek, mit esztek stb stb
Vitázós- kiegyezős- érvelős feladat:
Franciaországban építettek egy újabb atomerőművet, illetve a hozzátartozó tároló depót. Nagy a társadalmi felbuzdulás, tüntetnek ellene, mellette stb stb. Mik az előnyei, és hátrányai a nukleáris energiának, környezetvédelem, természetvédelem stb stb mondod, hogy sok pénz, meg roncsolja a dns, meg nem szívesen laknál ott, meg jobb lenne ha szélerőművet, vagy valami zöld technológiát alkalmaznának, meg szeretnél több bicajost látni, meg sokszor elmondod hogy veszélyes a nukleáris energia stb stb
Öregedtem pár évet a vizsga ideje alatt. Még a tanárok is nevettek, hogy miket mondok, de full pontos lettem, szóval nem volt rossz, maximum a leleményesség tetszett nekik :D
Borzasztó partnert fogtam ki. Szlovák kettő állampolgár volt, és miután ők szeretnek á-san beszélni, ezért az angolja is egy félrészeg brit vidéki focihuligánéhoz volt hasonlatos, nagyon kellett figyelnem, és csak szavakat értettem meg belőle, de ő is átment, bár éppen hogy.
Cikk: egzotikus állatok házikedvencként való tartása
egyezségre jutás: 3 karitatív munka verzió közül kellett választani, indokolni meggyőzni a másikat. 1, Afrikában szegény iskola építés; 2, Mexikói szegény gyerekeknek ételm osztás, 3, nem emlékszem ...
levél: panasz levél, vmi vacak hotel miatt; munkatársakkal szervezendő lazítós-pihenős hétvége szervezése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!