Ha 90% lett a középszintű angolom, akkor egy max pontos szóbeli fel tudja húzni 95-re?
Mivel az összpontszámnak több mint a felét adja az írásbeli rész, így 100%-os szóbelivel sem lehet 95%-os átlagod (akkor lehetne, ha mindkettő ugyanannyi pontot érne).
Matek.. :)
Nem tudja. 150 pont az érettségi összesen, 117 az írásbeli, és 33 a szóbeli. Ha neked mondjuk 106 pontod van, akkor az írásbeli önmagában 90,5% körül van, ha ehhez hozzáadsz 33 pontot, és az összeset elosztod 150-el, akkor az 92,6%.
Ezért jó, hogy van matekból is érettségi, mert ezt egy érettségizőnek illene tudni kiszámolni.
Őszintén szólva fogalmam sem volt, hány pont az írásbeli, és mennyi a szóbeli, bár reméltem, hogy legalább 50, mert beszélni azt tudok. Csak az első három rész pontszámát számoltam ki, az lett 90. Nem tudtam mennyi a levélírás.
Előrehozottan tettem, persze ez nem mentség.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!