Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanulhatnák meg otthon...

Mok20 kérdése:

Hogyan tanulhatnák meg otthon egy nyelvet?

Figyelt kérdés
Romániában élek és szeretnék megtanulni románul! 19 éves lany vagyok,Itt jártam iskolabba(sajnos nem a nyelvet tanitották, ugy kezeltek minket mint a roman gyerekeket), rengeteg szót tudok románul, de a probléma inkább az, hogy nem tudom helyesen összerakni a mondatokat. Sajnos egy kis faluban jartam ki a liceumot es itt csak a roman tanarno tudot romanul. Ha let voln lehetőségem a legközelebbi városban tanulni akkor semmi gond nem lenne, mert akkor let voln kivel beszéljek és gyakoroljak. Szeretnek megtanulni beszélni, hogy tudjak egy jó munkát keresni. Tulajdon képpen ötleteket szeretnék, hogy hogyan lehet gyorsan nyelvet tanulni otthol?

2015. máj. 4. 21:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerezz ismerősöket, barátokat a környéken. Hallgasd a beszélgetésüket, olvasgass sok román nyelvű írást. Biztosan van olyan tankönyv (vagy legalábbis útmutató) ami a magyaroknak készült, és a román nyelvet tanítják benne (mint egy iskolai angol könyv nekünk). Keress rá ilyenre a neten, és rendelj egyet. Ebben a legfontosabb alapok (mint minden nyelvtankönyvben) benne lesznek, utána pedig még több gyakorlás kell, hogy rögzüljenek ezek a dolgok. Ezt a 3 dolgot tudom javasolni, amint már megvagy az alapokkal, szerezz egy román nyelvű helyesírási szótárat, vagy román nyelvű nyelvtankönyvet. Abban már pontosabban, tudományosabb környezetben is benne lesznek a szabályok. De szerintem az ismerősökkel többre mégy, egy román anyanyelvű ember biztosan érthetőbben tudja elmagyarázni, mint a sok információt tartalmaző nyelvtankönyv.
2015. máj. 4. 22:09
 2/3 anonim ***** válasza:
Olvass újságot, nézz tévét. Idegen nyelvi környezetben csak az nem tanul meg, aki nem akar. Nem hinném, hogy egyáltalán nem laknak a falutokban románok! Bárkivel lehet beszélgetni, nem baj, ha hibásan!
2015. máj. 4. 23:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Elobb magyarul tanulj meg legalabb helyesen irni aztan johet a roman :DD

Ha a falutokban van barmilyen kozlekedesi forma akkor menj be a legkozelebbi varosba es ott mar lesznek lehetosegeid

2015. máj. 5. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!