B2 nyelvvizsgával előrehozott emelt angol érettségi?
Jövőre, 10.-ben szeretnék előrehozott emelt érettségit tenni angolból, tavaly pedig letettem a B2 komplex nyelvvizsgát (ORIGO - ez a Rigó utcai, tudjátok), szóbeli 81%, írásbeli 86%-kal.
Sikerülni fog így az emelt érettségi, vagy azért jóval nehezebb a B2 szintnél?
Fogalmam sincs a dologról, ezért kérdezlek titeket
Én is előrehozom az angolt, de nekem azt mondta a tanárom, hogy ezt csak 11. osztály májusában tehetem meg. Két teljes évet ugyanis végig tanulnom kell angolt középsuliban, tehát a 10. osztály májusi érettségi élből kilőve, nincs meg a két év. Januárban meghozták a kiváló új szabályt, miszerint ősszel nem lehet előrehozott érettségit tenni.
Bár azt hiszem, van ennek valami köze ahhoz is, hogy hány angolórád van hetente. Nekem csak 3, ha neked minimum 4, lehet, hogy leteheted hamarabb, mint én. Beszélj a tanároddal, ő fog tudni segíteni. Sok sikert előre is. :)
Heti 5 angolórám van :)
Megnéztem a törvény módosítását, és a végzés éve előtti első vagy második évben lehet előrehozottat tenni, tehát 10.Ben kellene engedniük
Én 2013-ban szereztem B2-es nyelvvizsgát, szóbeli 70%, írásbeli 85%-kal, aztán még az év őszén mentem középszintre érettségizni, de mintha visszafejlődtem volna, csak 70 valahány százalékot produkáltam írásbelin, szóbelire nem is mentem. Azóta folyamatosan tanultam az angolt, rengeteg sorozatot nézek eredeti nyelven angol felirattal, megoldottam az összes eddigi emelt érettségi feladatsort, és még mindig van, amikor csak 60-70%-ot csinálok, de van, amikor 80+-t.. ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne bízd el magad, mert meglett a nyelvvizsgád, okozhatnak meglepetést.
Ui. az emelt érettségi hivatalosan a B2-es nyelvvizsga szintjének felel meg, nem C1-nek (az utóbbi időben az ECL-es C1-re készültem, de olyan irdatlan nehéznek találtam, hogy nem mentem nyelvvizsgázni), és bőven van a kettő közt különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!