2015. május 16. -án német b2 TELC nyelvvizsgára jön valaki?
Sziasztok!
Én is most megyek Budapestre. De akár előtte is értekezhetnénk, főleg szóbelire való készüléshez.
Nos sziasztok! Letudtam szombaton :D nagyon féltem, de letelt! Szóval általánosságban annyit elmondanák, hogy nagyon jó volt a vizsga megszervezése pontosan érthetően el lett mondva minden, a kitöltés, időpontok stb.
Írásbeli: 1. feladat: 5 cikkhez kellett címet párosítani, ebből 2-2 azonos témájú volt. Egyikben ilyen kávés, kávézós jellegú, a másikban kastélyról volt cikk írva. a címekben is viszonylag volt hasonlóság, de azért ha figyelmesen végigolvastad akkor rá lehetett jönni.
2. feladatban egy cikk volt megadva egy nőről aki továbbképzéseket szervez felnőttek számára a szelektív figyelem fejlesztésére.ez után kellett 5 db kérdésre válaszolni a,b,c válasz közül. viszonylag ez is érthető volt.
3. feladatban a szokásos cikk párosítás volt, nekem volt benne 1db x-is (tehát egynek nem volt párja), de miután beszélgettem a többiekkel valaki 2 db valaki 3dbx-et is mondott tehát itt biztos lesz hibám :D itt általában utazásos, természetgyógyászatos, cipős, illetve gyógyszeres cikkek voltak. Ezek közül is a legtöbbet egyértelműen ki lehetett találni.
4. feladatban nyelvtani teszt volt, amely ahogy írtam nem az erősségem. Egy levél volt megadva azt kellett kiegészíteni, csodálkoztam is viszonylag ez is jól ment, persze nem várok csodát :D
5. feladat szintén nyelvtani teszt, nekem ez ment a legrosszabbul. Egy cikk volt az autóval való közlekedésről, bicikli közlekedésről, dugóról... hát szörnyű volt :D
hallott szöveg értése: Teljesen korrektül, szépen lehetett hallani mind a 3 feladatot, nem recsegett, nem akadozott, szépen lement az egész.
levél: NEM VOLT panaszlevél amit igazából én begyakoroltam (de hát ez az én formám) egy információ kérő levél volt és egy jelentkezős levél. Én a jelentkező levelet írtam. TANULSÁG: nagyon kevés a 30 perc, rettentően kellett kapkodni... Ezt ha tehetitek nagyon gyakoroljátok be időre, mert pikk-pakk elszalad az a 30 perc.
Szóbeli: Ettől féltem igazából. első körben bemutatkozás volt, ezt ugye nem pontozták. 1. feladat a jól ismert kedvenc könyv, film, sportesemény stb.. volt. Én elmondtam a könyvemet, majd a partnerem tett fel egy kérdést belőle, majd ő is elmondta az ő könyvét én is tettem fel egy kérdést és mehettünk is a második feladatra. Itt egy cikk volt megadva amint felkészülési idő alatt el tudtunk olvasni.Ez az egyedüli főzésről szólt és egy ilyen kis pro kontrára kellett felépíteni, meg kellett beszélni a partnerrel. igazából 2-2 érvet hallgattak meg, illetve 1-1 kérdést kellett feltennünk egymásnak. Majd a vizsgaelnök megkérdezte hogy mit gondolunk a gyorséttermekről. 1-1 válaszban kellett itt is kifejteni a gondolatainkat.
az utolsó feladatban pedig egy egész napos gyermek programok kellett szervezünk a városban lakó gyermekeknek. Itt használjátok előszeretettel a "was sagst du dazu?" "was denkst du?" kifejezéseket mert ez eléggé szép keretet ad a mondandótoknak.
Összességében 10 perc alatt lement a szóbeli, kedvesek voltak, érhetően elmondtak mindent :) Innentől már a reménykedés marad :)
Jah még annyit, hogy mi pl úgy voltunk beosztva h én a felsorolt névsorban utánam következő lánnyal voltam, így előtte egy kicsit össze tudtunk beszélni, hogy ki miről fog beszélni mit fog kérdezni, így nem voltak nagyon kínos szituációk :) ezt ha tehetitek használjátok ki, nagy előnyt jelent :) Sok sikert mindenkinek aki ez után fog nyelvvizsgázni, és szurkoljatok, hogy meglegyen ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!