2015. május 16. -án német b2 TELC nyelvvizsgára jön valaki?
Sokat olvastam mindegyik nyelvvizsga után, sokan írtak előnyt is hátrányt is a TELC-ről!Január óta ECL-re készültem magántanárral, de mivel májusban csak telc van így kénytelen vagyok arra elmenni. Kifejezetten hátrány, hogy nem lehet szótárt használni, viszont a hallott szöveg értése az könnyebb mint bármelyik más típusú nyelvvizsgán. Mivel két levél közül kell választani egyel (félhivatalos vagy panaszlevél) úgy gondolom ez sem lehet nagyon nehéz, mivel ha pl: panaszlevélnél a formai követelményeket jól tudod, illetve egy két frappáns szöveget bemagolsz azzal sem lesz gond. Szerintem a nyelvtani rész lehet buktató írásbelin. Szóbelin pedig hát lesz ami lesz alapon vagyok! :D Az öt úgymond szóbeli tételt jól be kell tanulni így már az egyik feladat pipa, marad egy cikk elemzés és egy problémamegoldás, amire ha a mindennapi életből veszel ki példát és el tudod mondani németül, gond nem lehet REMÉLEM) :D
Amire lehet ott is felkészülök, de épp ezért keresek olyat aki most jön TELC-re hogy hátha tud valami jó tanácsot adni, hogy ő miből készül vagy olyat aki esetleg mostanában volt ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!