Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet éri meg jobban...

Melyik nyelvet éri meg jobban tanulni? Olaszt vagy németet?

Figyelt kérdés
Hatosztályos gimibe járok, nyolcadikos vagyok, és hétfőig el kell dönteni, hogy jövőre olaszt vagy németet szeretnénk tanulni. Az olasz jobban tetszik, de a német ugye világnyelv meg minden...szerintetek melyiket éri meg jobban tanulni?

2015. ápr. 10. 22:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Nemet.
2015. ápr. 10. 22:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Kit érdekel, hogy melyik nyelv a szebb? Németet tanulj. Habár ritka ronda nyelv, de hasznos.
2015. ápr. 10. 22:46
 3/10 A kérdező kommentje:
De angolul jól tudok. Akkor is inkább német?
2015. ápr. 11. 05:57
 4/10 anonim válasza:
Ha angolt tanultál, a német nehezebb lesz, mintha némettel kezdted volna. Ha már angolul tudsz(ami slapból szintén világnyelv) szerintem, ha jobban szeretnéd az olaszt, azt tanuld.
2015. ápr. 11. 08:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Mivel már tudsz angolul, szerintem azt a nyelvet tanuld ami jobban tetszik.
2015. ápr. 11. 09:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Mindenképpen németet.
2015. ápr. 11. 13:18
 7/10 anonim válasza:

szerintem olaszt

német nem szép nyelv + már sokan beszélik

2015. ápr. 12. 19:33
 8/10 A kérdező kommentje:
Amúgy a nagymamám németet tanít, szóval akár otthon is tanulgathatnék németül...úgyhogy szerintem olasz lesz - még holnapig gondolkozhatunk -, de ettől függetlenül még várom a válaszokat! :)
2015. ápr. 13. 18:04
 9/10 bernarfater válasza:

Sajnálom, ha késő, de nem annak alapján tanulunk nyelvet, hogy melyik dallamosabb!

Ha itthoni cégnél szeretnél dolgozni idővel, akkor az angol-német párosítás a hasznosabb.

De ha a szálloda-vendéglátóiparban, akkor az olasz. Azt ugyanis kevesebben beszélik, és utána a spanyol, vagy a portugál pillanatok alatt megy.

Igaz, az angol-német flott nyelvismeret után viszont már a holland és a svéd nem okoz gondot.

Szóval a német nehezebb, de hasznosabb a végelszámolásnál.

2015. ápr. 14. 01:29
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeteket, végül is olasz lett.

A mamám majd külön megtanít németből az alapokra, vagy akár komolyabban is, majd meglátjuk - mivel ugye némettanár-, a suliban meg majd tanulom az olaszt. Angolból jó vagyok, nagyon könnyen megy, csomó dolgot szinte magamtól tudok tanulás nélkül is, úgyhogy nem hiszem, hogy baj lesz a másik két nyelvvel. :)

2015. ápr. 14. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!