Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehetséges intenzíven itthonró...

Lehetséges intenzíven itthonról angol nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés
Már több éve tanulom iskolában, de mégis közepes vagyok. Ezt már nagyon megelégeltem és nagyon szeretnék jól megtanulni angolul. Angol zenék hallgatásán és filmek nézésén kívül van valami ötlet?
2015. ápr. 1. 21:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Az intenzív azt jelenti, hogy egy héten kb. 25 órát CSAK ezzel foglalkozol. Persze lehet otthon ezt csinálni, más kérdés, milyen hatásfokkal.
2015. ápr. 1. 21:15
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Csak úgy lehet igazán :)

1. Olvass szépirodalmi könyvet, leginkább olyat, amit már olvastál magyarul, és tudod, miről szól.

Az egyik legjobb módszer, ha egy szövegből magadtól jössz rá a nyelvtani kapcsolatokra, szavak jelentésére, sokkal jobban megragadnak, mert sikerélményhez fogod kötni ezeket. Az első 50 oldalt tuti alig fogod érteni, aztán ahogy előjönnek azok a szavak, amiket eddig már láttál, és fokozatosan rá fogsz jönni mindenre, hogy mit jelent. Kitartónak kell lenni hozzá, az tuti :)

2. Nézz filmeket, sorozatokat, először angol felirattal, aztán hagyd is le a feliratot. Amit nem értesz, addig tekerd vissza, míg meg nem érted.

3. Beszélned is kell valakihez, ha senki nem akad, akkor magadhoz :) Az is valami, csak ez esetben nagyon oda kell figyelned az önkorrekcióra.

4. Írnod is kell, ezt viszont könnyedén megteheted, ha az interneten keresel angol anyanyelvű embereket. Én például ezt használtam: [link]

2015. ápr. 2. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!