Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy álljak neki németül tanulni?

Hogy álljak neki németül tanulni?

Figyelt kérdés
Ausztriában szeretnék élni, több okból is. Jelenleg ápolónak tanulok és jó lenne, ha kinnt is a szakmában helyezkedhetnék el. Ám ehhez minimum B2 nyelvvizsga, nyelvtudás kell. El lehet ezt érni majdnem a nulláról 3-4 év alatt? Pár mondatot tudok, kb. 50 szót és a névmásokat, birtoklást. Eddig androidos telefenon a Duolingó, illetve az Easy Learn program segítségével tanultam. Illetve még youtube-on megnéztem a Sasha und Anna sorozatot is, ami kb. A2 szint. A nagyját értettem. Miből tanuljak még? Tudnátok valami könyvet, oldalt vagy programot javasolni? A Kreatív németben úgy hallottam sok a hiba. Ez mennyire igaz?
2015. ápr. 7. 13:49
 1/2 anonim ***** válasza:
3-4 év alatt akár felsőfokra is lehet tolni egy nyelvet.Nekem németből van középfokom (Telc) ,most vagyok 17 éves,és idén év végéig az angol is meglesz.A Kreatív nyelvtanulást felejtsd el,nagy *** , én angolból ismerem,de csak reklámfogás.Abból max barátkozhatsz egy nyelvvel,de megtanulni sosem fogod,ráadásul neked aktív némettudás kell,ha Ausztriába akarsz menni.Az Euroexam életszerű szituációkat vár a szóbelin (ez úgy-ahogy még igaz is) ,de a Telcre is mehetsz szerintem nyugodtan a szóbelit illetően.Én magántanárral készültem fel a német nyelvvizsgára.Nekem angolból e-bookon a könyvek segítettek a szókincsfejlesztésben,illetve a játékok,de szerintem reálisabb esetedben a német nyelven való olvasás.E-bookon rákattintasz a szóra,kiadja a jelentését,és berakja a szótárba,ahol tanulhatod,de sima könyvvel is tudsz haladni,ha nincs ebookod.Viszont célszerű egy nyelvvizsgatípust kinézned magadnak,és arra gyakorolni folyamatosan,ehhez meg feladatokat,könyveket szintenként az adott nyelvvizsga oldalán találsz.
2015. ápr. 7. 14:31
 2/2 anonim ***** válasza:
A kreatív sorozatban tényleg nagyon sok a hiba ha a módszer jó is lenne. Én könyvnek az Assimil Németül könnyűszerrel-t ajánlanám. Én három nyelvet tanultam meg ezzel a sorozattal rekord idő alatt. Ha tudsz angolul akkor ez a blog is nagyon hasznos lehet: [link]
2015. ápr. 8. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!