Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Még mindig nem érkezett meg....

Még mindig nem érkezett meg. Ennek mi az angol megfelelője?

Figyelt kérdés
2015. márc. 27. 11:19
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
He / She hasn't arrived yet.
2015. márc. 27. 11:28
 2/7 anonim ***** válasza:
I haven't received it yet.
2015. márc. 27. 13:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A 2. válasz jó lesz, ha tárgyról van szó?
2015. márc. 27. 16:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A 2. válasz azt jelenti, hogy még nem kaptam meg.
2015. márc. 27. 16:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Legközelebb pontosan ird le mit szeretnél, mert csak tippeltem, hogy valami dolog lehet ami nem érkezett meg.
2015. márc. 27. 17:16
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Jó lesz ebben a formában is. Nyelvtanilag nincs benne hiba?

2015. márc. 27. 18:57
 7/7 anonim ***** válasza:
80%

Nincs hiba sem az #1, sem a #2 válaszoló válaszában.

Bár nyomatékosabban hangzik, hogy MÉG MINDIG nem kaptam meg, ha a mondatvégi yet helyett alany után still-t használsz.

It still hasn't arrived - még mindig nem érkezett meg (igen, tárgyra jó)

I still haven't received it - még mindig nem kaptam meg.

Persze, ez már olyan erősebb panaszként, bosszankodásként is hathat. Az előzőekben, yet-tel könnyedebb, talán célszerűbb volna azt használnod. Tehát a #2 válaszolóé tökéletes lehet a célodtól függően.

Egyébként, azt vettem észre, hogy mindegy, jó-e nyelvtanilag a fordítás, értelmes-e a mondat, ebben a kategóriában mindenkit lepontoznak. Nem értem, miért jó ez egyeseknek. Jelentéstől, szövegkörnyezettől függően csak tippelgetni lehet, mire gondolsz, így többféle fordítás is jó. Azért valami támpontot adhattál volna.

2015. márc. 27. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!