Ajánlanátok anyagot/könyvcímet/segédanyagot stb. mondani, ami hasznos majdnem alapfokú német tudással rendelkező újrakezdőnek (! ) (egyetemista)?
Itt kicsit bővebben kifejtem.Most tudatosult bennem,hogy a munkámhoz nem is az angol(abból már csináltam középfokot),hanem a német lesz fontos,mert végzés után Németo-ba fogok kimenni.
Korábban gimiben angol spec.es voltam és mellette tanultam németet olyan 2 évig.
Az angolomból kiindulva,kb bő év alatt "készültem fel" rá.Bekerültem a korábban említett gimiben és nagyon jó oktatásnak köszönhetően sikeres nyelvvizsgát tettem nyáron.Mindezt csak azért írom,hogy van egy kis nyelvérzékem,minden nyelv más,azt tudom..:)
Már az idei tárgyfelvételről lekéstem,hogy németet vegyek fel,így magamnak kell megindulnom,aztán a tanárt majd meglátom,egyelőre a szókincsbővítést,nyelvtant tartom fontosnak,talán ezzel kezdeném.Jövő szeptemberre lett volna a legjobb a nyelvvizsga,de ha csak még erre egy évre lesz meg,túlélem! :D de igyekezni szeretnék...alapból a szakomból(gytk) kiindulóan is,meg már,hogy az egyetemen tanulok, eléggé nyitottnak kell lennünk önálló tananyagok elsajátításához. Ehhez kérnék már ebben tapasztaltaktól egy kis segítséget.
Angolból a szövegértés és a fordítás ment a legjobban(felsőfokú feladatsor ezen részeit 75-80%osra megoldottam:) ) Ennek ellenére mivel jelenleg az a lényeg,hogy meglegyen a nyelvizsga a szaknyelvem felvételéhez nem a legnehezebbre akarok menni, a célom,hogy a fokozotosan tudjak egyre jobb és jobb lenni,és amikor oda kerülök,hogy használni kelljen,akkor álljam meg a helyem!
Előre is köszönök minden választ.Negatívumok,hogy kevés az idő stb. nem igazán érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!