Mit kell tudni a japán alapfokú, középfokú, felsőfokú nyelvvizsgahoz?
Az a nyelvvizsgarendszertől függ.
De japánból egyedül a JLPT-vel érdemes foglalkozni, mert azt legalább ismerik a japánok is.
M.o.-on jelenleg tudtommal csak a Rigó utcai nyelvvizsga központban lehet itthon elfogadott akkreditált japán nyelvvizsgát csinálni, aminek ez szintrendszere, hogy alap, közép, felső.
Ezekről sajnos én soha semmi infót nem találtam a neten, annyi, hogy vagy 7 éve nekem kellett tenni egy alapfokút ott japánból a diplomámhoz. De egyébként az első hozzászólónak tökre igaza van, hacsak nem a diplomához kell, ne ezzel foglalkozz, hanem a JLPT fajtával (Japanese Language Proficiency Test, vagy japánul "nihongo nouryoku shiken"), ezt nemzetközileg elfogadják.
Ennek viszont 5 szintje van, és a legalapabb szint az N5-ös nevű, a legmagasabb meg az N1-es. Nem tudom, mihez kell, de ha Japánban szeretnél dolgozni, akkor szinte mindenhol az N2-est de még inkább az N1-est kérik, ami egyébként baromi nehéz, én alig ismerek pár embert, aki valaha letette az N1-et. (Az N2 még barátibb)
Ezen a linken (ami angol) nagyon részletesen ott vannak a követelmények és minta-feladatlapok az N5-től N2-ig:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!