Ha már tudok franciául és angolul is, akkor az olaszt megtanulhatom kb. egy félév alatt?
Csak hobbiból tanulnám.
Szerintetek melyik a valószínűbb:egy alapfokú szint,de abból egy "rendes" alapfokú szint,tudással,szóban és írásban egyaránt,vagy egy középfokú szint,de akkor egy erősebb szóbeli vagy írásbali?
írásbeli*
M
Mivel hasonlít a franciára,és lehet hogy valamennyire az angolra is,gondolom ez megkönnyítené a dolgom.
Arra nem lenne időm,hogy egész nap azzal foglalkozzak,de egyébként nyáron kezdeném szerintem.Akkor több időm lenne rá,de teljes napokat és napi 4-5 órát akkor sem tudnék rászánni.
Az olasz és francia nyelvtan maga majdnem ugyanaz. A szavak között is rengeteg a hasonló. Bár a kiejtés nem nagyon hasonlít.
Lehet rá esély. Hogy milyen szinten, az több dologtól is függ.
Köszönöm mindhármótoknak a válaszokat! :)
Motiváló hatással voltak rám. :))
De természetesen írhattok még,mások is.
A 4.válaszolónak is köszönöm a választ.
Felsőfokra azért nem is gondolok,mert csak hobbiból tanulnám.És,nem hivatalos közegben szerintem alap vagy középfok is elég lenne ,de hogy melyik,az helyzetfüggő.
Nem tudom egyetértetek-e velem,szerintem így van. :)
Igen, így van. Az alapfok alapnak pont elég, pláne úgy, ahogy írtad. Ezek a nyelvek a latin nyelvcsaládba tartoznak, valahol, ha furcsán is, de összetartoznak. Ilyen a spanyol, portugál, olasz, francia, román..
Az olasz kimondottan jó döntés, vágj bele.
Ha az angol és francia megy, akkor irány az olasz(alapfok)
nem kell erőltetni, az menetközben úgyis kiderül, mennyire érzed a nyelvet.
sok sikert.
Köszönöm szépen a választ! :)
Ennyi motiválást szinte egy kérdésemnél sem kaptam eddig :) :D
Majd belekezdek,és meglátom mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!