Ugy gondolom, hogy az atlagember (vilag szinten) megelegszik anyanyelve mellett legfeljebb ket idegennyelv ismeretevel, azok folyekony nyelvismeretevel.
Hallottam emberekrol, akik 4+ nyelven is folyekonyan beszelnek, es tetelezzuk fel, hogy igazat mondanak. A vatikan honlapja szerint majdnem minden papa beszel ennel tobb nyelven.
S a fokerdeshez kapcsolodoan: talan a magyarok tobb energiat fektetnek 2+ idegennyelv elsajatitasaba?
A papaknak mas dolguk sem volt, csak hogy idegen nyelven tanuljanak. Amugy anyanyelv, latin, olasz, plusz esetleg 2 nyelv, talan ennyit beszelnek a papak, de mar a modernebbek.
2015. márc. 5. 11:17
2/10 anonim válasza:
Uniós felmérések alapján a magyarok az utolsók, ami az idegennyelveket illeti...
2015. márc. 5. 11:50
3/10 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem vagyunk az idegennyelvek szerelmesei, sőt... Sajnálom szegény turistát, aki idetéved, és útba szeretne igazodni :DD. De az viszont igaz, hogyha csináljuk, akkor általában hatékonyabbak vagyunk. Legalábbis nekem a nyelvtanárom ezt mondta, hogy mikor több helyen is tanult nyelvet külföldön, akkor mindig ezzel traktálták, hogy neki könnyű, "mert magyar". Bár, nem tudom, hogy miért lenne könnyebb, de ez már másik kérdés.
2015. márc. 5. 12:14
4/10 anonim válasza:
Nekünk azért könnyebb, mert rengeteg hang van a nyelvünkben, ami más nyelveknél nem, így könnyebben elsajátíthatjuk a kiejtést pl. Több ismerősöm is van (külföldiek) akik 2-3 nyelvet beszélnek, ezért nem mondanám, hogy ez magyar dolog, sőt. Én úgy érzem a magyarok többsége nem igazán szárnyal nyelvek terén.
2015. márc. 5. 13:37
5/10 anonim válasza:
Az a baj, hogy ma már ha valaki el tud makogni 1-10ig valami idegen nyelven már azt hiszi beszéli, így nem nehéz.
Egyébként nagyon nem állunk jól idegen nyelvekkel. Max egy szűk réteg. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy mi nulláról indulunk, a magyarral nem jutunk sehova, míg egy német/angol/francia etc...
2015. márc. 5. 13:53
6/10 anonim válasza:
Áh, kicsit sem. Hírhedten rosszul állunk nyelvtudás terén, nézz körül, rengetegen még a magyarral is hadilábon állnak. Akibe az iskola belever három-négy mesterkélt párbeszédet, az már bármelyik kérdőívben beikszeli, hogy beszél angolul/németül/olaszul.
2015. márc. 5. 18:40
7/10 anonim válasza:
Én éltem kint Hollandiában és az ottani embereknek teljesen más a mentalitása és az élethez való hozzáállása, mint a magyaroknak. 3éves gyerekek már beszélnek folyékonyan angolul, okosak, normálisak, ismerik a jogaikat és értelmesen viselkednek. És a holland gyerekek 95%-ára vonatkozik...magyaroknál ez a százalék elenyésző... Egy átlag magyar mondjuk hogy gagyog angolul, azt is hibásan, egy átlag holland és német és más EU nemzet számára alap h angolul is rendesen beszél és talán még plusz 1 nyelven elfogadható szinten...itthon ez meglehetősen ritka... Ebben még van hova fejlődnünk..
2015. márc. 5. 19:38
8/10 anonim válasza:
Na azért az utolsóhoz hozzáfűzném, hogy ez sem igaz. Németek közül eddig csak olyannal találkoztam, aki borzalmas angol tudással rendelkezett, mégsem mondom azt, hogy a 95% béna az országban.
2015. márc. 5. 20:45
9/10 anonim válasza:
németek közül csak a multiknál dolgozók beszélnek angolul szinte
hollandoknál meg mire általános iskola felső tagozatába ér, már 2-3 idegen nyelvet tud a gyerek, egyrészt, mert tanulja az iskolába, másrészt, mert a rajzfilmcsatornákat se nagyon szinkronizálják
2015. márc. 6. 01:00
10/10 anonim válasza:
azt se felejtsük el,hogy a holland és magyar oktatási rendszer nagyon nem ugyanaz.Az egyházi iskolák szétbarmolása után gyakorlatilag az tanított aki akart,ennek nyoma ma is kisért...
A vatikáni nyelv ismeretet ne vegyük ide,mert az is teljesen más.nyilván való,hogy egy spanyol,olasz,portugál anyanyelvű egyén könnyebben tanul rokon nyelveket,ahogy a szlávok is.mi nekünk meg egy nagyjából bizonyított finn-ugor nyelv rokonság van...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!