Tudom, hogy létezik nyelvtanulás alól felmentés, de mi kell hozzá?
Idén kezdtem a középiskolát. Általános iskolában német nyelvet tanultam. Abból sem voltam soha sem túl jó, mindig 2-3-as voltam. Idén a középiskolában "elkezdtük" az angolt, de nem nagyon megy. A többiek általánosban tanultak angolt, de én nem. Elvileg ugye előröl kellene kezdeni mindent az alapoktól.
Nos a tanár igencsak rohan az anyaggal. Minden nap van óránk, kivéve hétfőn. Már majdnem befejeztük a tankönyvet. A tanár olyan, mint egy "robot": "megtanítja" az anyagot, ha kézdezed semmit nem magyaráz el (még nem is válaszol), és hetente írunk témazárót. Ja, és 50°%-tól kettes. Borzasztó tanár...
Év elején nagyon sok egyest összeszedtem. Pont hogy nem buktam meg félévkor. A lényeg: a nyelvtanulás nem az erősségem.
Az egyik osztálytársamnak van felmentése angol nyelv osztályzás alól. Nem szeretném az órákat kihagyni, meg ilyenek, csak nem legyen osztályzás. Érettségiig össze tudnám magam szedni annyira, hogy az meglegyen, csak nem ezzel a tanárral. Egyébként nem csak én panaszkodok rá, sokan kivannak tőle.
A lényeg: Mi szükséges egy ilyen felmentéshez? Ha csak erre a tanévre vonatkozik az sem baj, mert nyáron tudok tanulni, meg lehet, hogy jövőre más tanárt kapunk (remélem...).
Ha általános iskolában nem volt gondod a nyelvtanulással, nehezen elképzelhető, hogy hirtelen találnak nálad valamilyen tanulási zavart. Az 50%-tól kettes meg nem a tanár hóbortja, hanem általános irányelv gimnáziumokban.
Emellett ha középiskolában végig fel leszel mentve, kizárt, hogy engednének érettségizni belőke, és nem is volba logikus. Most döntsd el, meg tudod-e tanulni a nyelvet, vagy sem.
Biztos azert van ez mert neked nincsenek meg az alapok es a tanar meg olyan tempoba halad mintha ezt mar mindenki tudna. Ha eddig nem buktal meg minden zavaro korulmeny ellenere akkor kesobb se fogsz mert van benned ennyi jozan esz. Probald meg kihuzni evvegeig bukas nelkul, nyaron gyakorolsz es jovore talan uj tanart is kaphatsz :)))
Semmikepp se kerj felmentest mert akkor ha utana ugy dontesz megis erettsegizni akarsz akkor ez nem tenne jot.
Mindazonaltal a kiegeszitos feladatok hasznosak mert az elmeletet ultetik gyakorlatba. Sok nyelvtanar hasznalja oket, szokj hozza. Ha heti negy oratok van akkor esetleg kerjetek meg hogy a temazarok elott tartsatok egy gyakorlo/ismetlo orat ahol osszefoglaltok es akkor talan jobban menne a dolgozat is.
Az hogy 50% tol megadja a kettest annak pedig orulj mert nalunk ha vki nem er el 60%ot az egyest kap, ugyhogy a tietek egy kedvesebb rendszer.
Ha az osztalytarsaid mar nem kezdok akkor segithetnenek az alapokkal mert az egyszeru mult igencsak konnyu ha rendesen tanitjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!