Logopédiai felmentés felnőtt korban nyelvtanulás/nelvvizsga alól?
Figyelt kérdés
Valakinek van efféle tapasztalata?2013. máj. 25. 22:21
1/4 anonim válasza:
Mire vagy kíváncsi? (logopédus vagyok)
2/4 A kérdező kommentje:
Szia! :) Örülök neki!
34 éves vagyok, soha! nem tanultam nyelvet. Orosszal kezdtem, de az egy vicc volt, majd középiskolában olasz, ami abból állt, hogy a tanár lediktálta, mi következő órán felolvastuk.
A diploma kiadásához szükségem lenne egy alapfokú nyelvvizsgára. Próbáltam angolt tanulni, messze álltam attól, hogy sikerüljön a vizsga. Most tanulok eszperantót, szintén, mintha nem is csinálnék semmi.
Egy megoldás maradt, a felmentés, különben ugrik a munkahelyem.
2013. máj. 25. 22:55
3/4 anonim válasza:
Vagy jelentkezz be egy igazságügyi logopédiai szakértőhöz, aki elvégez egy logopédiai vizsgálatot, és ha mutatsz olyan tüneteket, akkor megállapítja a dyslexiát vagy a dysgráphiát, és felmenthet a nyelvvizsga alól, vagy elmész közvetlenül a megfelelő kormányhivatalhoz és kéred a vizsgálatot.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Sajnos nem hiszem hogy bármiféle diszfunkciós zavarom lenne. :(
Félek elindulni. Tényleg nem csalni akarok...
Amúgy az a baj hogy szintén gyógyped vagyok...
2013. máj. 26. 00:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!