1/5 anonim válasza:
Egyformák. A nyelvészek jó része szerint nem is két nyelv.
2/5 Ezeöccá válasza:
Két különböző nyelv, sőt a norvég maga sem egy nyelv, hanem két különböző írott változata van, hogy hányfélét beszélnek azt nem tudom.
Ha kettő közül választanál egyet, szerintem mindegy melyiket választod, mert a másikat is hamar meg fogod tudni tanulni utána (nagyon minimális tanulással passzívan érteni fogod).
Szerintem a svéd szebben hangzik, mint a kicsit fura intonációjú és "érdes" hangzású norvég. De inkább hallgass bele mindkettőbe és döntsd el, melyiket tanulod elsőként.
4/5 anonim válasza:
Szerintem a svédet érdemesebb tanulni, mert az egy nyelv, míg a norvégon belül a bokmål és nynorsk változat eléggé eltér. Svédül kb. 9-10 000 000-an tudnak anyanyelvi szinten, míg norvégül csak 4,5-5 000 000-an. Mindkettő elég hasonló, de én hajlok afelé, hogy a svéd egy picit könnyebb, de nehéz megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!