Szerintetek érdemes egyszerre két nyelvet tanulni? németből lassan nyelvvizsga előtt vagyok, angolt is szeretném tanulni, de most indul belőle tanfolyam.
Szinte minden gimiben így tanulják a gyerekek. Egy amit már az általánosban is tanultak (kivétel ha nyekbe mennek, ott az egyik fele az osztálynak 0-ról indul) és 1-2 éven belül, de elképzelhető, hogy azonnal indul hozzá a másik nyelv tanulása is.
Szerintem egyszerre kezdeni elölről két idegen nyelvet nem szabad, de mivel írod, hogy németből már középfokú szinten tartasz, nyugodtan kezd hozzá az angolt.
Az angol szerintem könnyebb nyelv. Egyébként az angolban nagyon könnyű az eleje és utána torpansz meg és azon kell átrágni magad.
A németnek az eleje nehezebb, de ha azon átvergődtél, utána könnyebb.
Kezdj neki bátran, még akkor is ha csak a magad örömére tanulod.
Én angolul beszélek, és most a lányom kezdte a második nyelvet a suliban (német) és elkezdtem én is németet tanulni. Már annak örülni fogok, ha alapfokra megtanulom, szeretem a nyelveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!