Mi a különbség a numeric és numerical, analytic és analytical között? Melyikaet mior és hogyan kell használni? Szerintem tök ugyanaz, nem?
Figyelt kérdés
2015. jan. 22. 08:35
1/4 anonim válasza:
Mind a kettoben ugyanaz.
numerical - pl. szamszeru, szamszerinti, melleknev
numeric - fonev
Ugyanigy mint az alphabetic - alphabetical
2/4 anonim válasza:
A gyakorlatban én is úgy látom,hogy keveredik a dolog,de nekem úgy tűnik,hogy adatokra és formátumokra gyakrabban alkalmazzák a numeric szót(pl:numeric value,numeric data) Viszont,ha valami művelet,vagy eljárás,akkor az inkább numerical (pl: numerical analysis,numerical calculations).
3/4 anonim válasza:
Úgy is mondhatnám,hogy szám,mint típus akkor numeric,ha számokban kifejezett,számszaki,akkor numerical.
4/4 anonim válasza:
Az előző hozzászóló jól ragadta meg a probléma gyökerét.
A "numeric" és "analytic" egy-egy matematikailag definiálható objektumra utalnak: szám típusú adatra vagy változóra, illetve analitikus függvényre. A "numerical" és "analytical" jelzők viszont az ilyen előbbi értelemben vett dolgokat felhasználó általánosabb módszerekre, megoldásokra, megközelítésekre vonatkoznak: numerical solution, analytical description, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!